Danish Dutch English German Italian Japanese Norwegian Spanish Swedish


100702_garnfisker

Garnfisker i Kongsdalbugten, Mariager Fjord

Er der noget der kan ødelægge en gang god morgenfiskeri er det, at komme ud til fiskevandet, få pakket ud og søsat og så konstaterer, at der er sat garn netop der hvor jeg havde planlagt at fiske.

Tog til Mariager Fjord for at fiske mellem Hadsund og Kongsdalsbugten. Så da jeg ankom at et par hurtigtgående joller længere ude i fjorden.

Var netop kommet lidt ud i vandet, da der "dukkede" en grøn jolle op tæt på land. En lidt ældre herre var i gang med bjerge garn, der var sat meget tæt på land. Så en del blanke fisk komme op i båden. Gætter på det var ørreder, men det kunne selvfølgelig også være multer.

Flere andre var på fjorden og bjerge garn og fisk!

Kan ikke bære både garnfiskeri og fisketurister

Selv om Mariager Fjord er produktiv, kan ørredbestanden ikke holde til et insensivt garnfiskeri og mange fisketurister. Specielt når garnene sættes i strid med reglerne, for tæt på land og tæt på opgangsvandløbene, går det galt.

For mig at se må man vælge om ørrederne skal fanges i garn og oftest sælges sort, eller om man reserverer fiskene til fisketurister fra nær og fjern?

{jcomments on}

 

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Har det sidste årstid fisket med Andersen stængerne. De er testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com