Danish Dutch English German Italian Japanese Norwegian Spanish Swedish

Randers godt vejr havn

Havneområdet er verdendensberømt for sit aborrefiskeri. Engang imellem blver der dog også fanget ørreder, laks, sandart, gedder og såmænd også torsk!

Brakvands aborrer

Erfaringsmæssigt findes de største og fleste aborre i Randers Fjord i området fra sammenløbet af nordhavnen og Gudenåen og ud til og med Dronningborg Bredning.

Randers Bro danner grænse mellem fjord og å

 Randers Bro danner grænsen mellem fjord og å. Nedstrøms broen er det saltvandsloven der er gældende. Opstrøms gælder ferskvandsloven.

Fiskeri i Det Blinde Løb

 Torben Kondrup fisker efter aborrer i det "Blinde Havneløb". Har du båd eller pontonbåd søsættes der ved det kommunale slæbested.
Gudenaa randers1
Aborrer fra den ydre del af Randers Havn
 
Gudenaa randers3
Aborrerne ynder at opholde sig i læ af de mange fartøjer der ligger i havnen! 

Populær fiskeplads!

Havnen er en populær fiskeplads. Store mængder småfisk, bl.a. millingerne er årsagen til, at der også er mange aborrerne og til tider sandart laks og ørred. De fleste steder kan der fiskes fra kajen. (fluefiskere skal dog passe på ikke at kroge en cyklist i bagkastet!)

Det er bedst at fiske fra båd, men der er også en række gode landpladser. Ved haveforeningen "Venezuela" findes der lige nede for kiosken en fin fiskeplads, både til flue, spinne og ormefiskeri.

Spis ikke for mange!

På trods af at der fiskes midt i en større by, smager aborrerne, ligesom de sandarter der også jævnligt fanges her, herligt. Husk dog på at målinger har påvist at fiskenes indhold af tungmetaller og andre giftstoffer ligger tæt på grænseværdierne. Altså ikke aborrer for tit på middagsbordet.

Kort over området

Kummunens hjemmeside om naturen, vandstanden og meget andet. Her