Danish Dutch English German Italian Japanese Norwegian Spanish Swedish

160509 gydevand randers hobro

Som det fremgår af kortet er der plads til forbedringer når det gælder ørredtætheden i gyde- og opvækstvanløbene omkring Randers. 

Tilløb til Randers Fjord

Hverken Allingeåen, Tjæreby Bæk og Svejstrup Bæk lever op til normerne for en tilfredstillende ørredtæthed. For alle vandløbe gælder det, at opgravninger, tilsandning og i det hele taget en forkert vedligeholdelse, medføre at ørredbestanden er langt under målsætningen. 

Skalsåen

Heller ikke de højt målsatte tilløb til Skalsåen lever op til kravene om ørredtæthed. Også her betyder opgravning af gydegrus, sandflugt og en vedligeholdelse der tager mere hensyn til afvanding end til vandmiljø, at ørredtætheden er langt under det ønskede. 

Ørredkortet

Oplysningerne stammer fra DTU aqua. Læs mere her!  

Læs også: Dum og ødelæggende opgravning

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd.  Kasteinstruktion og fisketeknik.
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!