Danish Dutch English German Italian Japanese Norwegian Spanish Swedish

Fredag den 15. september 2017.170915 pesticider drikkevand

Efter min mening er dette ikke natur, men et intensivt dyrket og pesticid sprøjtet landskab. Pesticiderne trænger ned i vores grundvand, udseltter vores insekter og gør os alle fattigere!

Et koldt glas vand direkte fra hanen er ikke noget, vi opfatter som en luksus, men en tur til udlandet gør det tydeligt for enhver, hvor heldige vi er. Og det  kan meget vel være et spørgsmål om tid, før den luksus er en saga blot. Det danske grundvand er nemlig under hårdt pres fra pesticider.

Senest lukkes der vandboringen, også i Randers. 

Flere boringen forventes at følge efter fund af "glemt" pesticid, og mange flere er på vej, vurderer bekymret vandbranche.

Vores drikkevand er truet og der skal forebygges hvis ikke vi skal leve i en fremtid hvor drikkevand er lig med vand på flaske… 

Vi skal ikke leve med at der findes pesticider i hver fjerde aktive drikkevandsboring. 

Det rene drikkevand er danskernes fælles ressource. 

Vigtigt der passes godt på grundvandet, således alle fortsat kan nyde det friske, rene drikkevand. Dette gælder både for nutiden – men også for kommende generationer.

Beskyttelsen af drikkevandet må have vores allerstørste prioritet. 

Der er brug for øjeblikkelig handling. Derfor skal kommunale jorder, herunder bortforpagtede arealer, dyrkes og behandles efter bæredygtige økologiske retningslinjer. Det er godt for drikkevand og naturen.