danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefaultVillestrup Å
120826_villestrup
Eftermiddagsturen til åen var en god oplevelse i smukke omgivelser!

Når man følger lidt med på Facebook og på diverse hjemmesider og magasiner, står det klart, at tørfluefiskeri efter opgangsørreder, absolut en af sommerens hotteste trends!

Det er efterhåmden del år siden jeg fangede min første tørflue opgangsørred. Det var i Lindenborg Å, i forbindelse med at et besøg hos Morten Valeur - i begyndelsen af 90'erne. Siden er det blevet til et par årlige ture...

De fleste fisker stadig aften og nat, så igen i dag havde jeg hele åen for mig selv. Satte en HL Jumbo Seatrout #2 på forfanget og begyndte langtsomt og forsigtigt at fiske optrøms. Fluen placeres med lange kast i strømrender og over mulige standpladser. Efter ca en halvtimes fiskeri blev fluen taget voldsomt. Jo, det var en havørrred, der tydeligvis havde været en god tid i åren, der bød sig til. Efter endnu et kvarter var der igen seriøst bud efter fluen. Denne gang en lidt større fisk, der dog slap fri efter en tur i grøden. 

Som vanligt var der en del bækørreder i mindre størrelse som steg til megafluen. Heldigvis bliver det i de fleste tilfælde kun til en god gang "touch & go". Et par stykker måtte da ind og hilse på. Underligt hvad der får bækørreder, der ellers kan være både forfangssky og fluekræsne til at kaste sig over mine megafluer. Måske nogle af jer har et godt bud? 

Fandt også ud af der var strøm i hegnet, og at mine åndbare waders uden på et bar tynde lange underbukser, ikke er nogen god isolator. To gange blev mine ædlere dele ladet gevaldigt op og jeg blev efterfølgende rigtig god til at skræve højt for at passere hegnet...{jcomments on} 

Glæd dig til Fluefiskerdagene den 23. - 24. februarLink:
Fluefiskerdage i Randers


Link:
Fluefiskerdage i Randers

Onsdag den 13. februar 2019 kl. 19.00-21.00  Mariager Fjord i Støvring. Arr.: Foreningen Waders


Tirsdag den 26. feb. 2019, kl. 19.00 - 21.00, AOF Odinsgården Udeliv i Randers - natur og fiskeoplevelser


Søndag den 5. maj: Gedde på flue - kurses, Glenstrup Sø 

Onsdag den 11. september kl. 19.00 i Rønde. Fluefiskeri fra kyst og i fjord. Arr.: Rønde og Omegns Sportsfiskerforening