danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Onsdag den 11. september 2013. Glenstrup Sø: Aftenens tur gik til nordjyllands største og dybeste sø der ligger lidt syd for Hobro, godt et kvarters kørsel fra min bolig i Randers. 

130911 glenstrup

Modsat hvad vi oplevede søndag inden pontonbådsdemoen, var gedderne i dag ikke specielt bidelystne. Alligevel blev det et par tilbud og en krammer til fire gange Naphans. 

Lidt gedder i det algegrønne vand

Med den fine raskeplads som borgerforeningen og Region Nordjylland har etableret ved Holmgaard, er det blevet super let at søsætte pontonbåden og nyde et par timer i en af vores mest fiskerige søer. Fiskeri kræver dagkort eller et medlemsskab af Hobro Sportsfiskerforening - en super forening som jeg har været medlem siden midt 70'erne. 

Startede med at ro over på nordsiden og fiske ud mod Andrup Odde. Her blev det til et par gedder. Roede efterfølgende retur til sydsiden og fiskede vest på mod Holmgaard. Her blev det endnu et par gedder og et par gode oplevelser. Først afslørede en bølge af en stor gedde var efter fluen. Det blev ikke til noget hug. I næste kast kom hugget. Gedden der var omkring en meter huggede fluen netop som jeg skulle til at kaste. Det blev et kortvarigt bekendskab. Omkring 30 meter længere vestpå viste end en gedde i samme størrelse interesse for fluen. Denne gang hoppeden den helt fri af vandet dog uden at få fat i fluen. Denne gedde fik endnu et par kast, uden at jeg dog så mere til skønheden. 

På trods af mange anstrengelser og kloakering tilføres der fortsat meget landbrugsgødning til Glenstrup Sø. Sommeren sol og varme har sat gang i grønalgerne på en ikke så fed måde. Så mindre gødning i oplandet - tak! {jcomments on}