danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Fredag den 11. august 2017.

170811 udbyhoj fjordmunding

I flere perioder oplevede jeg vinden lægge sig. Noget vi bestemt ikke har været forvendt med i år. 

Randers Fjord, Udbyhøj.

For blot få år siden kunne man i området omkring Udbhøj opleve flokke af multer fouragere i det lave vand. I dag med perfekte forhold (ingen vind og stort set ingen strøm så jeg ikke en eneste...). Er multerne  opfisket i garn eller har de fundet andre pladser? Måske nogen har et bud? 

Også færre ørreder

Også antallet af ørreder er mindsket. Jeg har talt med mange af fjordens fiskere, der alle fortælle om færre ørreder; både de små, men også de større. 

Er sikker på at det er ørredernes gyde- og opvæksvandløb der er problemet. Stort set ingen af fjordens og Gudenåens mindre gydevandløb er i en tilfredstillende tilstand. Typisk er problemet manglende og tilsandede gydebanker som følge af en forkert vedligeholdelse. 

Problemet er, at de tidligere massive udsætninger af smolt og årsyngel er blevet kraftigt reduceret i tillid til at de mindre vandløb var i en tilstand så de kunne producere ørrederne. 

Men også redskabsfiskeriet tolder på bestanden. 

Løsningen

Der skal arbejdes på to fronter.

For det første skal der gang i udsætningerne af ørreder. Udsætningsfiskene skal som tidligere produceres på baggrund af rogn og sæd fra ørreder fanget i Gudenåen, Lilleåen og Allingeåen. 

Sideløbene skal der udarbejdes en handlingsplan for samtlige gydevandløb der har tilknytning til fjorden. Her drejer det sig om etablering af gydebanker, sandfang og vedligeholdelse der tage udgangspunkt i en optimering af vandløbenes miljømæssige tilstand.  

170811 udbyhoj horn trout

Det blev til både et par ørreder og hornfisk.

Køb dine fluer her!

fliesforsale.dk - fluer der fanger!

 
  

2020 renafiskecamp

* Da det nu er blevet muligt at rejse til Norge, vil jeg være på Rena Fiske  Camp fra den 27. juni. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte mig og til følge minde daglige opdateringer fra Rena på www.brakvand.dk - Fisketure fra Norge 

20 rena stalling

* Tirsdag den 6. oktober 2020. Enghøj Kirke, Helsted. Foredrag - "Fluer og fiskeliv" (Opdateres)

* Fluefiskerdagene afholdes lørdag den 7. og søndag den 8. november 2020 i Ålestrup og i 2021 i Randers. Yderligere følger. 

* Lørdag den 5. september 2020. Udlægning af skjulesten i Svejstrup Bæk

* Lørdag den 12. december 2020: Gydevandring langs Svejstrup bæk.

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere!