danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefaultRanders Fjord, Udbyhøj

120528_pinse1
Da vi satte i vandet ved firetiden, var et par flyderingsfiskere allerede igang! 

Morgenholdet
Peter Albertsen og Lars Kristiansen var friske på en morgentur i ydrefjorden. Vi skulle følge den udadgående strøm og selvfølgelig fiske på vej ud af fjorden. 

Jeg valgte at blive på den nordlige side, mens Lars og Peter valgte at krydse sejlrenden og fiske sydsiden. 

Havde i andet kast en lille ørred på fluen som dog røg af. Mærkede også snart det velkendte pilleri fra hornfiskene.

Skulle dog helt ud til Pollen før der igen var ørred. Tror jeg så en enkelt eller to muliter på vejen.... Desværre var der ingen der viste interesse for det tang og andre godbider, der havde samlet sig i det rolige vand som findes lige før vi når Sømærket og Pollen. 

Drev med den rimeligt kraftige udadgående strøm og fiskede kanten af sejrenden, hvor det blev til endnu en ørred og et par mindre hornfisk. Kunne nyde synet af ternene der havde gang i at fiske morgenmad til deres sultne under i rederne inde på land. Utroligt som de med stor præsion kan dykke, for at komme op med en lille fisk eller en fjordreje i næppet!

120528_pinse2
Pinsesolen danser. Jo, der er mange gorde grunde til at komme ud af sengen og ud på fjorden! 

120528_pinse3
Ingen problemer med at komme ud af fjorden. Vandet er faldende og vi kan drive de små tre kilometer ud til Gammeldybet og de yderste sømærker

120528_pinse4
Typisk velnæret ørred. Der er ikke mangel på fødeemner idet fjorden er fyldt op med rejer, kutlinge, og børsteorm!

120528_pinse5
Pause ved "Sækken". Fjordmunden er et dynamisk område der hele tiden skifter karakter. For få år siden var der 2-3 meter vand der hvor vi er gået i land. Vi kunne vade inden for sømærket og kaste fluen ud i dybet! 
120528_pinse6

Vi er kommet op ad formiddagen. Vandet er stadig faldende da denne ørred hugger på godt en halvmeter vand over ren sandbund. Maveindholdet viste sig ikke overraskende at være børsteorm. Min "hovedindpakning" skyldes solen og min grillede nakke. Hvem si'r man ikke kan fange ørreder i klart sommervejr? 

En super skøn morgen hvor jeg kunne lande 4 ørreder og 4 hornfisk. Små otte kilometer fjord tilbagelagt CO2 frit.... 
{jcomments on}