danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefaultRanders Fjord, Udbyhøj
120703_Randers_Fjord 
Ikke meget kan måle sig med en morgentur i yderfjorden!

Var igen tidligt på færde, eller rettere klar ved pontonbåden lidt i fire. 

Sjældent i længere tid at opleve fjorden helt blank så alle fisk der blot var i nærheden af overfladen lavede trykbølge eller viste finner. Det var også en morgen hvor ørreder på op til 50 cm. sprang lodret ud af vandet, måske i kårhed? Så vel omkring 30 ørreder boltre sig på denne måde. 

Startede med at fiske i Gammeldybet, hvor der snart var gang i hornfiskene og deres karakteristiske nap. Ror forsigtigt over det lave vand for at fiske i langs kanten og ser en del multer på mindre end 30 cm. vand. 

Er ikke overrasket over, at det er meget sky og forsigtige multer. Det plejer det at være når de færdes her! kaster til et par fisk der tydeligvis er igang med at indtage morgenmaden og bliver bekræftet i at de er meget nervøse. Faktisk er fluelinen i luften nok til at skræmme op til flere multer, der med store trykbølger sætter kursen mod dybere vand. 

Multerne er attraktive og indbringer en god pris, så jeg bliver heller ikke overrasket over, at der snart røgtes et par garn der er sat på fjorden sydside, tæt på land og sejlrenden! Kan høre hvorledes multerne spæller i bunden af jollen.... 

Da det ved ottetiden er ved at være arbejds- og mødetid tager jeg kabelfærgen til Udbyhøj Syd.

En god start på dagen der forøvrigt gav to mindre ørreder og tre hornfisk. {jcomments on}