danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

100802_henrik_tomrer

Henrik "tømrer" med Tange  Sø gedde

Utroligt som en lille musling, der har evner og appetit til at filtrere Gudenåvandet for alger, på få år kan ændre faunaen. Det før så algefyldte Gudenåvand er i dag spritklart. Stort set overalt kan man se bunden og nyde synet at de mange bundfaste vandplanter, som også hjælper godt med til at forbedre vandkvaliteten. Insektfaunaen er blevet langt mere artrig, selv langt nede i Tange Sø har bundplanterne fået fat, og de før så artsrige dansemyg, har nu fået selskab at forskellige arter døgnfluer og vårfluer. Eneste ulempe, er at den store mængde vandplanter, der får vandstanden til at stige til ulempe for nogle af grundejerne.

Lagde ud med at fiske popper og havde snart nogle gedder der ikke kunne modstå fristelse.... Ikke meget er så facinerende som at nyde synet af en aggressiv gedder, der smider al forsigtighed og glubsk inhalerer popperen på overfladen. 

Må erkende at varmt sommervejr heller ikke er geddernes livret. Fangede i løbet af dagen tre poppergedder og to traditionelle gedder. Oplevede forøvrigt, at en plus ti gedde dovent svømmede forbi, mens jeg fightede en af de mindre artsfæller, der havde kastet sig over popperen. 

{jcomments on}

Glæd dig til Fluefiskerdagene den 23. - 24. februarLink:
Fluefiskerdage i Randers


Link:
Fluefiskerdage i Randers

Onsdag den 13. februar 2019 kl. 19.00-21.00  Mariager Fjord i Støvring. Arr.: Foreningen Waders


Tirsdag den 26. feb. 2019, kl. 19.00 - 21.00, AOF Odinsgården Udeliv i Randers - natur og fiskeoplevelser


Søndag den 5. maj: Gedde på flue - kurses, Glenstrup Sø 

Onsdag den 11. september kl. 19.00 i Rønde. Fluefiskeri fra kyst og i fjord. Arr.: Rønde og Omegns Sportsfiskerforening