danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault
Bredningen i Randers Fjord

120615_bredningen
Udover en svingom med Naphans skulle jeg finde Tjæreby Bækken, hvis udløb i Breningen har resulteret i en helårsfredning.

Vandstanden stod lavt da jeg satte kursen over åen og over mod området for Tjæreby Bækkens udløb i Dronningborg Bredning. Så med det samme store stimer af småskaller og aborre. Ind i mellem var der en gedde der i en hvirvel og med en trykbølge gav sig til kende.

Skulle finde den lille Tjæreby Bæk, der har sit udløb i den østlige del af Bredningen. Skal love for det var lidt af en opgave, og kun ved hjælp af kortet i min Iphone fandt jeg en en åbning i rørskoven, som skulle vise sig at være bækken eller dens udløb.

Loven siger, at hvis vandløbet har en bredde på over to år er der et helårs fredningsbælte. Når vandløbets udmunding er mindre end 2 meter bred, gælder reglen om fredningsbælte kun fra 16. september til 15. marts. Skal der være fredning i området må det absolut være denne bestemmelse der er gældende, hvilken jeg nu endnu engang vil forsøge at overbevise myndighederne om.

Fiskede et par timer og havde kontakt til et par gedder på op til fem kilo.

Kan fortælle, at det ved så lav vandstand, som jeg oplevede det i dag, ikke var ret meget åbent vand. Det var meget svært at fiske!

Også bredningen, og specielt vegetationen, nyder godt af den mere og mere klarvandede Gudenå. Vandre muslingen er en meget effektiv lille skabning!{jcomments on}  

Glæd dig til Fluefiskerdagene den 23. - 24. februarLink:
Fluefiskerdage i Randers


Link:
Fluefiskerdage i Randers

Onsdag den 13. februar 2019 kl. 19.00-21.00  Mariager Fjord i Støvring. Arr.: Foreningen Waders


Tirsdag den 26. feb. 2019, kl. 19.00 - 21.00, AOF Odinsgården Udeliv i Randers - natur og fiskeoplevelser


Søndag den 5. maj: Gedde på flue - kurses, Glenstrup Sø 

Onsdag den 11. september kl. 19.00 i Rønde. Fluefiskeri fra kyst og i fjord. Arr.: Rønde og Omegns Sportsfiskerforening