danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

13. september 2014. Mariager Fjord ved Hadsund. Min fiskeklub Bombay Fly afholder en lille dyst i fjorden. Da jeg ankom lidt over syv havde motordrengene søsat. Klargjorde grej og båd og krydsede fjorden for efterfølgende at bryde afstandreglerne på 75 meters afstand til faststående redskaber. Skulle reglen overholdes ville det være umuligt at fiske! 

140913 hadsund1

Så flere fisk inde på lave lidt mere iltrige vand. Ørrederne var dog ikke i biddet og det blev kun til et enkelt mindre eksemplar.  

140913 hadsund2

Så er der afgang... Den smukke morgen kunne nydes, dog skulle man ikke tænke for meget over fjordens tilstand. Snart var der også et ryk ud af joller, der skulle hente ål i de mange ruser der med garanti ikke holder den indbyrdes afstand på 75 meter. 

140913 hadsund3

Aldrig har jeg oplevet så mange ruser og set så store mængder grønalger. Ruserne er naturligvis sat fordi ålen er flygtet fra det dybere iltfattige vand og derfor er lettere at fange. Grønalgerne der er i gang med den iltforbrugende forrådnelse, er et resultat at overgødning og godt vejr!{jcomments on}