danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 16. juni 2018.

180616 ornedalen skumflue

I denne del af fjorden var det opløftende at opleve at mængden af alger var drastisk reduceret. 

Mariager Fjord, Ørnedalsbugten.

De sidste dagens vind og køligere temperatur, har tilsyneladende pustet lidt liv i fjorden. 

På lørdagens tur i Ørnedalsbugten kunne jeg opleve en stort set "normal for årstiden" fjord. Kun enkelte steder var vandet uklart af alger og på bunden var der liv. 

På trods af den ellers gode oplvelse, er jeg dog en smule skeptisk. Overalt på bunden, fra en halvmeter vand og udefter ligger der et lag af døde alger der igang med den iltforbugende forrådnelse. Kan det gode blæsende sommervejr fortsætte lidt endnu skal det nok gå, men sætter det ind med vindstille og en ny hedebølge, er det min vurdering at der er risiko for at vi kommer i en situation hvor der forbruges mere ilt end der tilføres. Samtidig vil en ny hedebølge producere en stor mængde grønalger. Altså: Alle venner af fjorden må krydse alt hvad der kan krydses for for en fortsat blæsende og kølig sommer!

På turen så jeg jeg også nogle ørreder. Havde blandt en mindre ørred til at hugge på min store skumflue. Det var for stor en mundfuld for en lille ørredmund. Så også lidt fisk bryde overfladen. 180616 ornedalen clear water

Dejligt igen at kunne se fjordbunden. Også opløftende at der var kutlinge, hundestejler og fjordrejer. 180616 ornedalen mark hjelm trip

Mark Hjelm Trip benyttede også lørdagen til en tur i Ørnedalsbugten. 

* Onsdag den 11. september kl. 19.00 i Rønde. Fluefiskeri fra kyst og i fjord. Arr.: Rønde og Omegns Sportsfiskerforening.

* Fredag den 13. september. Foreningen Norden - guidet tur i vadehavsområdet ved Randers Fjord udløb i Kattegat. (Opdateres).

* Torsdag den 31. oktober. Foredrag om New Zealand: Natur, oplevelser og fiskeri. AOF Yderligere og tilmelding 

* Lørdag/søndag den 9. - 10. november. Fluefiskerdagene i Randers  (Opdateres)