danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

100811_ruser

Mariager Fjord: Overalt er der markedet rusepladser. Når ålefiskeriet fra mandag den 16. januar igen bliver tilladt, er det ikke kun den udrydningstruede ål der er i fare. Også sportsfiskere risikere at komme galt afsted, eller rettere i konflikt med reglen om at holde 75 meters afstand til ruserne. 

Er det rimeligt at en fritidsfisker helt lovligt kan sætte seks åleruser med en indbyrdes afstand på 75 meter og således gøre sportsfiskeri fra i alt 525 meter bred ulovligt? Hvad syntes du? 

Derudover syntes jeg også, at det er på kanten af det kriminelle, når der de kommende måneder er lagt op til et så omfattende fiskeri efter de ål, som bl.a. EU har pålagt medlemslandede at beskytte. 

I bl.a Lergravende ved Hadsund som jeg fiskede i  morges, vil det blive næsten umuligt at fiske lovligt i. Pælene der skal markere de kommende rusepladser står med ca. 75 meters mellemrum. Utroligt at vi har nogle politikere der tillader dette vanvid som allerhøjest bidrager med nogle sorte penge....

Reglernes skider man på idet det ikke er tilladt at sætte pæle eller andre markeringer i fredningstiden! 

Fangede forøvrigt en hornfisk og en lille ørred og så forøvrigt kun få fisk. 

{jcomments on}

* Onsdag den 11. september kl. 19.00 i Rønde. Fluefiskeri fra kyst og i fjord. Arr.: Rønde og Omegns Sportsfiskerforening.

* Fredag den 13. september. Foreningen Norden - guidet tur i vadehavsområdet ved Randers Fjord udløb i Kattegat. (Opdateres).

* Torsdag den 31. oktober. Foredrag om New Zealand: Natur, oplevelser og fiskeri. AOF Yderligere og tilmelding 

* Lørdag/søndag den 9. - 10. november. Fluefiskerdagene i Randers  (Opdateres)