danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 16. juli 2016

160716 lapland midnatssol

Klokken er omkring et... Altså nat. Vinden har lagt sig og der er fisk!

Sverige, Seitarova. 

Hvilken nat 

Da vi lidt over midnat, efter en hel dags kørsel fra norske Rena, ankom til Seitarova, var første opgave at finde en soveplads. 

Det lykkedes, og vi fik madrasser, soveposer og tarp stillet op. Snart var der ro. Længe gik der dog ikke før en dråbernne på telt dugen kunne høres. Og værst af alt, vandet fra oven var tiltagende!

Regnen fortmsatte de næste 14 timer og vi blev heldigvis installeret i en primitiv hytte langt væk fra civillisationen, el, vand m.v. I samme hytte, som var opdelt i to sektioner, var et par svenskere, herhunder professor Lennart Balk, der næste dag skulle holde foredrag om laksen og deres manglende yngle succes. 

Lidt senere ankom tre kolde og våde finske fiskere i særdeles godt humør. Det blev til nogle lystige tmer, hvor alle fordomme om alkohol, knive og vores nordiske brødres særheder, blev bekræftet. 

Lidt før midnat stoppede regnen. Båden blev hurtig gjort klar, og jeg havde nogle spændende timer på søen neden for hytten. 

Vinden løjede af og på den spejlblanke søoverflade var der ringende fisk. Det blev til tre bomstærke regnbuer (jo du læste rigtigt) og to som blev mistet på grund af kækkede forfangsspidser. I det blanke klare vand virker en 0.18 mm. forfangsspids som et ankertov. 

Da jeg vendte tilbage til hytten, var stemningen endnu mere løftet! Lars var kommet til bords og der blev snakket en blanding af engelsk, finsk, svensk og dansk...

160716 lapland polarcirkel

Vi er omkring 250 kilometer nord for polarcirklen. Kørte af de mindre og til meget ujævne veje i indlandet. 

160716 lapland rainbow release

Den lyse nats tur gav tre fisk i nettet og to der smuttede, eller rettere knækkede forfanget!

Køb dine fluer her!

fliesforsale.dk - fluer der fanger!