danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Torsdag den 12. juni 2013. Rena. I dag sagde vi farvel til Søren Klünder for denne gang - rigtigt hyggeligt og inspirende møde... Fiskemæssigt blev vi også splittet op således at Lars A, Jan og Jeppe tog turen helt til dæmningen. Jeg valgte samme med Lars og Nicklaus at fiske fra Hængebroen. 

130712 rena1 HL stalling

Kun få fisk viste sig på overfladen og det kunne helt afgjort betale sig snige sig ind på fisken! 

Klart vejr og meget sky fisk

Fiskene i de øvre del af Rena er udsat for et temmeligt stort fiskepres. Når vejret samtidig er klart med høj sol, skal der bare en skygge eller en bølge fra en åre eller svømmefod til, for at fiskene indstiller overfladeaktiviteren. 

For at komme på kastehold lod jeg glide helt roligt med strømmen. Når jeg så en god fisk tøjrede jeg pontonbåen til nogle grene... 

Første fisk var en stalling der stod på kanten af et bagvand. Næste fisk var en ørred der meget forsigtigt sippede insekter helt inde langs kanten, også i et bagvand. Blev lidt overrasket over, at det var en af de større, men blev klar over dette, da den efter hugget tog et langt og hidsigt udløb midt ud i elven - dejligt fornemmelse når næsten hele baglinen er af hjulet! 

Havde i samme område fat i en helt der undslap og endnu en stalling i god størrelse. 

Endnu et par ørreder og stallinger kom en tur i nettet inden jeg ved sekstiden var retur i Deset. Planen var at Lars B. Johansen skulle låne Guidebåde for en en tur med Markus Hofmann. Jeg skulle så ligge i "baghjul" med kameraet. Desværre blev denne tur aflyst.

Helt!

Valgte at fiske i det rolige vand lige opstrøms Deset og Campen. Da jeg tog ud lidt over syv, var der meget roligt og kun få fisk sporadisk på overfladen. En lidt irriterende vind, der laver krusninger på det ellers blanke vand, sætter en stopper for fiskenes overfladefouragering. 

Lidt efter klokken ti stilner det lidt af og det skulle vise sig, at der er rigtigt mange og store helt i området. 

Heltene ta'r villigt fluen og bliver kroget, men ryger af efter kort tid. Sådan gik det hele seks gange. Var ellers rolig med opstramning og træk, men heltene har åbenbart et lidt blødt mundtøj. 

Oplevede igen en massiv mængde vårfluer og fik da også fanget et par stallinger og en ørred. 

Gik i land omkring midnat hvor den dog først stod på varm kaffe og en portion Boller i Karry. 

130712 rena mayfly

I løbet af dagen klækkede der forskellige døgnfluer, slørvinger og vårfluer.

 130712 rena trout net

Typisk Renaørred i god størrelse. Blev fanget i et bagvand på en lys faldskærmsflue.

130712 rena4

Aftenen bød på en massiv vårflueklækning og et spændende fiskeri efter sky helt i stor størrelse. 

Fra Deset til dæmningen

Lars A, Jan og Jeppe søsatte i Deset neden for Rena Fiskecamp. Ikke lang tid efter kom Lars A tilbage: "Boronen" var knækket og en reservestang måtte i brug... Lidt efter vendte Lars atter tilbage; han havde taget en #7 stang med til elven i stedet for #4'eren. Lidt opstrøms roning og et par gåture skader ikke!

Jeppe Lyngsø fortæller: Tilbage i campen efter et langt fedt drift i Rena-elven. Endelig lykkedes det mig at få rigtigt hul på de tørfluefisk. Flere mindre ørreder og en håndfuld meget store stallinger hilste på min klinkhammer :-)

130711 rena4

Jan Simonsen der var med på den lange driftur viser en af de smukke Rena ørreder.

130711 rena5

Jeppe Lyngsø har fået "hul på bylden" som tørfluefisker. Og stallingen fejler bestemt heller ikke noget!

{jcomments on}