danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 30. juni 2018.180630 deset sik

Gode friske helt der nu er renset og saltet. Glæder mig til at byde på nyrøget helt!

Rena, Deset.

Havde i dag en aftale med svenske Eric Byh der er handicappet og kørestolsbruger. Eric elsker at fiske og for at komme til at dyrke sin elskede hobby, investerede Eric i en Anderson Speedster pontonbåd. På grund af sit handicap har Eric ikke mulighed for selv at søsætte og komme i land. 

Fik søsat Eric lidt opstrøms Raufhstrømmen, hvor vi også havde parkeret Eric's bil. Kørte efterfølgende ned til bådpladsen ved Deset og søsatte. 

Sejlede opstrøms for at komme Eric i møde. Fik også fisket lidt mindre ørreder, stallinger og helt. 

Så på turen en del større ørreder, der sikkert på grund af den stigende vandtemperatur og den lave vandstand, holdt sig tæt på bunden. 

Fandt også et område med klart roligt vand og med masser af fine helt. Kunne her nyde synet af de føde søgende helt. Flere i den tunge vægtklasse!

Helten er en fremragende spisefisk og er legal at hjemtage i Rena.

Riggede om og satte en belastet påfuglenymfe på forfanget godt 1,5 under en strike-indikator. Placerede nymfen foran de krydsende helt og fangede  hurtigt 7 - 8 fisk. 

Tre fine eksmplare kom med hjem til fiskecampem for at blive renset og saltet - klar til varmrygning. 

Eric havde også haft en rigtig god dag med fangst ef en del stallinger og ørreder. Det lykkes at få ham bjerget sikkert ind gemmen den bløde og tørlagte elvbund ved bådpladsen. Pontonbåden fik jeg lagt på hans biltag og grejet på bagsædet. Eric kunne sætte kursen mod sit hjem. En køretur på ca. 3 kilometer. 

180630 deset seing sik

Fødesøgende helt på godt en meter vand. Heltene afsøgte bunden og åd alt hvad der ligner mad som fx vårfluer, tanglopper og insektlarver. 180630 deset yngel

Dejligt at være på elven hvor vandet er frisk og rent. Inde langs kanten er der masser af årsyngel og i vegetationen et stort antal nymfer og insektlarver.

180630 deset trout

Igen i dag fik vi masser af sol. Ser ud til at vandstanden er stabilseret på et rekord lavt niveau.180630 deset lost rod

Aftenen før havde den unge nordmandi den røde pontonbåd tabt sin dyre flustang og hjul. Vanddybden varierede i området mellem 6 og 1,5 meter. Efter godt et kvarters eftersøgning kunne et anker fiske grejet op. Helt sikkert dagens bedste fangst!