danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Rena dag fire: Vand, men det klarede op!

rena.4.1
Det lykkes mig i år at få hold i både aborre, gedde, helt, stalling og ørred!
 

Tirsdag den 9. juli. Ubønhørligt står regnen ned i stænger, men jeg har sovet godt og også længe til dråbernes blide rytme på teltdug og biltag - meget beroligende!!!

Kan se på vejrkortet, at vi ligger midt i en langt, men smalt regnvandsområde, der ser ud til mindst at forsætte hele dagen.

 

Satser på lidt indkøb og lidt fiskeri omkring lejren, som indtil videre har været i top.  

Klækninger
Modsat hvad de kloge metrologer havde lovet, klarede det efter morgenmaden op. Vinden forsvandt ligeledes, og vi var pludselig i centrum af en massiv multiklækning bestående af fem forskellige arter døgnfluer, heriblandt Emphemera Danica og Emphemera Vulgata. Det var dog ikke disse "flagskibe" ørrederne og stallingerne var mest interesserede i. Nej, interessen var helt entydigt på nogle klækkere og tungtflydende spinnere. 


Fik mig placeret ved en flok stallinger, som head & tailede uden at bryde overfladen med munden og uden at vise den mindste interesse for de mange duns, der drev så tæt vi vi ser bilerne over Randers Bro i myldertiden.

 

Fik hurtigt den første stalling ind og besluttede at prøve at holde pontonbåden i position med svømmefødderne mens jeg kastede til en mindre flok stallinger midtstrøms.

 

Strømmen var her så moderat at jeg relativt let kunne holde mig i kasteposition. Fik da også med det samme en af stallinger til at tage fluen. Det blev dog kun til et kortere bekendtskab.... Og det samme skete med de næste to. Fluen indhales, men krogholdet er ikke ok.

  

rena.4.15
Det meste af ugen lå vi i det "våde bælte". Men selv om det var fugtigt og koldt var der god gang i fiskene! 

Ror forsigtigt (det gælder om at undgå at lave støj og bølger) lidt længere opstrøms hvor endnu to stallinger må ind til "et go' dag" og et foto. En anelse længere opstrøms tæt under land kan jeg se forsigtige ringe og indimellem lidt bobler.... Det er ørred! Arbejder mig meget forsigtigt i en god position og ta'r et par billeder. Stangen klargøres til kast... Men hvad nu? Ørreden må havde haft en sjette sans, eller måske er den mæt? Den holder med at tage føde på overfladen.

 

Ror over mod Mong der ligger ordner forfang på den nedstrøms side af en lille ø. Ser her, at en ørred på den opstrøms side af øen regelmæssigt stiger til overfladen. Sejler forsigtigt i position, og denne gang fortsætter ørreden med æderiet. Fluen inhaleres og vi får hilst nærmere på hinanden, forhåbenligt begge lidt klogere?

 

Lidt over middag aftager klækningen. Vælger at tage ind i lejren og slappe den lidt.

 

Lars, Jan og Mong fisker videre og der er stadig bidevillige ørred og stallinger, kan jeg se fra stolen... Dejlig, dejlig tør og fiskerig formiddag!
rena.4.5
Der var hele ugen Danica og Vulgata på vandet. Først den sidste dag var ørreder og stallinger interesseret i disse mundfulde!
rena.4.4
En af dagens fine stallinger holdes med hovedet op mod strømmen. Snart har den genvundet kræfterne!  
rena.4.7
Har listet mig ind på en ørred der ringer forigtigt i det rolige vand. Nu gælder om at få fluen placeret!
rena.4.6 

Det lykkedes... Ørreden beundres og genudsættes! 

Middagslur
Skulle efter frokost have bundet lidt mundgodt til ørrederne og stallingerne, men det endte med et glas vin og en halv time på øjet i stolen - slet ikke det værste, skulle jeg hilse og sige!

 

Fisk !!! Mong brølede så det kunne høres i hele elvdalen. Så den gode Mong slås med en stor ørred på kort line. Alt blev tilsyneladende gjort rigtigt, linen spolet op o.s.v. Noget pis, lød de pludseligt og om muligt endnu højere end hug-brølet. Mong havde mistet  fisken.

 

Lidt senere kom Jan og Lars ind. Jan havde haft fat i tre stallingen og havde sat ny personlig rekord med en drømmefisk - en ægte blåmand på 55 cm.

 

Snakkede forøvrigt med nogle lokale, der kunne bekræfte vores formodning om, at der både var ulv og bjørn i området. Få hundrede meter fra vores telte, var der set en ulv sent mandag aften!

 

Eftermiddag og aften

Så ud til at der igen kom gang i døgnfluer og fisk. Ror lidt opstrøms og ser et par meget aktive stallinger. Efter et par kast er den første i nettet og inden længe den næste. Begge pæne fisk på omkring 50 cm.

 

Beslutter at afsøge kanterne for at finde en ørred eller to.

 

Ørrederne ser jeg ikke noget til, men I noget roligt dybt vand ser jeg nogle meget forsigtige ringe. Jeg sniger mig ind til byttet. Der er tilsyneladende flere fisk inden for nogle få kvadratkilometer. Får fluen placeret og ser snart fluen nærmest ubemærket forsvinde.... Det er en mindre helt, der uden meget påstyr kan landes og genudsættes.

Helt 

Ror videre og krydser elven for at drive roligt nedstrøms til lejren. Ser igen en flok fisk, der meget diskret tager føde lige under overfladen. Efter et par forsøg, er det min emerger, er der bud efter fluen! Kan med det samme mærke det er en tung sag, der forsøger at gå i dybet. Snart ser jeg den smukke blanke side. Det er endnu en helt i god kondition på 55 cm. Fisken kommer med hjem til rygeovnen.

 

Retur mødes jeg af Mong, Lars og Jan. Det viser sig, at Mong også har fanget og hjemtaget en helt. 

 

Aftenen går med bålhygge og Mongs mange historier fra en oplevelsesrig hverdag - vi nyder i fulde drag tørvejret!
rena.4.16
Mong er meget lærenem og lagde allerede på dag et ud med fire stallinger på tørfluen. Her er det en flot helt der er overlistet!

rena.4.2
Helten der er kendetegnet ved at have et kraftigt underbid og derfor ikke er designet til at tage insekter på overfladen tog fluen med stor forsigtighed
rena.4.14
Regn, regn og regn... Det er lidt af en opgave at få ild i bålet. Det lykkedes dog med snilde og arbejde!  
rena.4.12
Hov, hov... De skal lige ryges inden serveringen!
 {jcomments on}