danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Rena dag fem: Vi slapper den...
rena.5.8
Startede dagen med lidt rygning... Mong tjekker om tykmælk vejer mere end sødmælk!

Onsdag den 10. juli. Traditionen tro blev der i løbet af natten igen åbnet for den store hane. Vågnede dog lidt i seks til fuglesang, regndråber og elvlyd.

Vi havde aftalt, at var det tørvejr, så skulle dagen igen stå på den lange Hængebro tur. Det var dog ikke aktuelt i dag, tværtimod!

Røg
Først havde vi dog et par helt, som hele natten have ligget i salt for at blive rygeklare. Og det lykkedes. Heltene der havde fået ryget skællene af, er på trod af vejret nogenlunde tørre og klar til røgen. Rygeovnen er forlængst klargjort med bøgesmuld og duften virker efter få minutter overbevisende.

Lars og Jan skal ind med affald, og der skal hentes vand, handles kartofler, brød og andre fornødenheder i den lille hyggelige by, Rena.

Geddefiskeri

Jeg beslutter at teste en af Jeppe Lyngsø's Mong fluer bundet specielt til lejligheden - en diver hvor der er skrevet Mong på hovedet... Gedderne er dog ikke specielt på finnerne og jeg spekulere på om de mon kan læse?

Langt om længe bliver det dog til en lille fætter, der beslutsomt, aggressivt og uden omtanke sætter bisserne i Mong Diveren.
rena.5.2
Sikkerhed frem for alt. Den oppustelige har med sikkerhed troet på at det var syndfloden... 

Selvudløsning!
Blev i løbet af natten vækket af en brustende lyd fra området hvor pontonbådene stod. Kikkede ud, men kunne ikke noget unormalt, heller ikke ulv eller bjørn... Op ad formiddagen opdagede vi, at det var Lars Andersens selvoppustelige redningsvest, der havde taget fejl af det heftige regnvejr og en tur under vandet i elven (og der har sikkert heller ikke været den store forskel).
rena.5.4
Da gedden så der stod Mong på Diveren blev der gået til biddet! 

Spinnerfald og energi!
Eftermiddagen gik med snak, pilsnere og rødvin skyllet ned med blues musik fra min Iphone sat til Touranens anlæg – jo, det var vejr til en heftig blues!

Først ved sekstiden stilnede regnen af. Vinden lagde sig, og det blev noget der ligner fiskevejr...

Af en eller anden grund, var det meget sparsomt med insekter og vi så kun få fisk, mens vi igen nød lidt våde vare til indvortes brug.

Energibundtet Mong ville dog i båden, og med en speciel kraftfuld roteknik, der får løftet et par liter vand op sammen med årerne, fik han krydset Rena. Og sandelig; en stalling viser sig og ta'r såmænd også den spinner imitiation Jan netop havde foræret Mongdrengen.

Om det et den robuste fysik, den lidt stive Hardy stang eller en kombination, skal jeg ikke kunne sige? Men havde forfanget og krogen holdt, var hovedet med garanti rykket af stallingen i tilslaget... Desværre for Mong, var det igen forfanget der bristede...
rena.5.1
Fra højtalerne lød der Almann Brothers og Gratefull Dead - på bordet stod der pilsnere og vin!
rena.5.7
Dagen startede og sluttede i waders. Morgenmaden er også serveret! 
rena.5.6
Ferie, afslapning og en lur...
{jcomments on}