danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

 

Stevns den 7. februar: Strandegaard Dyrehave...

Med temperaturen tæt på fysepunktet og nordlig vind, hvilken giver pålandsvind ved Kystvejen, gik dagens tur den den sydlige del af Stevns.

 130208 stevns fakse ladeplads

Vandtemereaturen lå meget tæt på frysepunktet og der drev små stykker is rundt. Vi fiskede omkring tre timer - en god tur med kolde fødder!

Med snoede veje, landsbyidyl og brormand som guide gik turen tværs over halvøen, der forøvrigt også har en del småvandløb, der ser ganske velegnede ud som gydevandløb for ørrederne. Men Stevns er ikke kun fisk og jeg blev lidt overrasket da vi på nogle enge nær den nyrestaurede smukt anlagte Storkebæk, så flere hundrede gæs og lidt senere en del af de større rovfugle.

Søsatte på pladsen syd for Fakse Ladeplads og satte kursen yderligere sydpå, ud af Fakseåens fredningsbælte. Med skrænter, skov og en meget flot bund der består af kalk, sten, blæretang og ålegræs, syntes alle betingelser at være tilstede for et godt vinterfiskeri.

Desværre var ørrederne ikke i biddet i dag. Havde en enkelt, der med en hvirvel bekræftede at der var FISK i området. Brormand og en vadende fisker fangede vist heller ikke noget.