danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 30. marts 2019.190330 bornholm trout net

Efter en kortere fisketur på Stevns og en nat i køjen på færgen fra Køge til Rønne stod den på fiskeri.

Bornholm 

Har før fisket på Bornholm, men aldrig på den effektive måde, fra pontonbåden.

Var selvfølgelig lidt spændt på hvordan vejret artede sig, men tænker at det er en ø og der selvfølgelig måtte være muligheder selv om det skulle sætte ind med lidt frisk vind. 

Tog færgen fra Køge til Rønne sammen med Knud Stangegård fra Møn, bådbygger Lars Andersen, Lars Matthiessen og Henrik Minor Vedel.

Ankom til Rønne lidt over seks og fandt snart en bager der kunne levere lidt smurte rundstykker til den tiltrængte kaffe. 

Redningsvesten

Inden afgangen til Bornholm blev min oppustelige redningsvest tjekket. Vesten er fra 2003 og har heldigvis aldrig været testet for alvor. Den har levet et stille liv som en trofast ven.

Når jeg ikke havde den på, var den hængt op bag i bilen.

Cirka en gang om året har jeg lukket vesten op og med munden blæst “blæren” op for inspektion og for kontrol af utætheder og svagheder. Luft patronen har jeg demonteret og kontrolvejet på en brevvægt for at konstatere at vægten på 24 gram som angivet. 

Ved det aktuelle tjek overholdt luftpatronen vægten. Hvad der ikke var så godt var, at en mundoppustning afslørede en mindre utæthed.

En ny vest måtte rekvireres. Tømte vesten for luft satte luftpatronen i og trak i snoren... selv om luftpatronen havde 16 år på bagen, var den stadig som ny.

Sikkerhed skal der ikke gås på komrpomis med!

Fiskeriet

Vinden gik på tværs af stranden og der var tilpas uro i vandet. Har motoren med på turen, men syntes ikke dagens tur indbød til mekanik. Har selvfølgelig også godt af lidt motion. 

Heldigvis var ørrederne i biddet og der gik ikke lang tid før end jeg kunne lande min første bornholmer-pontonbåds-ørred.

Havde Brakvandsrejen på forfanget hvilken sikkert var et godt valg, da det de næste par timer blev til tre ørreder mere.

Da Knud står for aftenens middag, vist nok Chili Con Carne, blev ørrederne genudsat i god stand. 

Prøvetur/snak

Er du på klippeøen og har du lyst til en snak/prøvetur i en af de lækre Anderson pontonbåde kan det sagtens lade sig gøre! Du er velkommen til at SMS'e på 21264216 for en aftale.

190330 bornholm hl trout

Lars Andersen er mester for dette billede af min første pontonbådsørred fra Bornholm. Jeg er naturligvis iført den nye redningsvest Baltic Flyfisher, en smart sag som du knap nok mærker mens du fisker. 

190330 bornholm whisky

Vigtigt at komme godt igang med dagens fiskeri. 

190330 bornholm bigbeer

Knud havde medbragt gode lokale råvare fra Møn.

190330 bornholm boat handle

Med båden på nakken er det ikke noget problem at få båden i vandet eller retur til bilen. 

190330 bornholm hl net

Aftenen gav tre ørreder så det blev til ialt 7 på min første tur til øen med pontonbåden. 

190330 bornholm solnedgang

Dagen sluttede smukt.

Sommeren 20202020 renafiskecamp

* Da det nu er blevet muligt at rejse til Norge, vil jeg være på Rena Fiske  Camp fra den 27. juni. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte mig og til følge minde daglige opdateringer fra Rena på www.brakvand.dk - Fisketure fra Norge  

Bemærk: I 2021 vil vi i samarbejde med FFF Danmark genudbyde sommer arrangementet på Rena Fiskecamp. Interesseret? Kontakt mig på hl@brakvand.dk


20 rena stalling

* Tirsdag den 6. oktober 2020. Enghøj Kirke, Helsted. Foredrag - "Fluer og fiskeliv" (Opdateres)

* Fluefiskerdagene afholdes lørdag den 7. og søndag den 8. november 2020 i Ålestrup og i 2021 i Randers. Yderligere følger. 

* Lørdag den 5. september 2020. Udlægning af skjulesten i Svejstrup Bæk

* Lørdag den 12. december 2020: Gydevandring langs Svejstrup bæk.

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere!