danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault


Stevns, Rødvig
120323_rodvig
Endnu har havgusen ikke lagt sit kolde tæppe over området. 
 
Fredag den 23. marts: Efter et møde i København gik turen mod Stevns. Brormand fik hurtigt grejet pakket i min bil og vi satte turen mod Rødvig.

Til at starte med var det helt vindstille og høj solskin. Vandet var klart og lufttemperaturen lå på godt 12 grader.

Jeg havde efter aftale Outlawen med så Erik også kan blive godt sejlende.

Havgus
Kort tid efter at vi var gået i gang med fiskeriet satte det ind med en god gang dis og lidt østlig vind. I disen faldt temperaturen til 5 grader - det føles faktisk rigtigt koldt.

Havde en enkelt fisk der tog fluen og begyndte at svømme ud ad. Da jeg samtidig strammede op, var ørreden så heldig, at fluen åbenbart gled ud af munden.

Erik havde på samme plads, men med godt en times mellemrum en pæn ørred der fulgte blinket uden at bide på.

På weedbuster.dk skriver brormand følgende om turen:

Rødvig - forår? ikke her!

Var med min bror Henrik Leth en dagstur til Rødvig, der startede varmt og solrigt. Kort efter drev den tykkeste og koldeste havgus ind og sendte temperaturen ned under havoverfladen. For lidt tøj var dog ingen undskyldning, der skulle fiskes. Dagens jagt foregik i pontonbåd, men det imponerede ikke fiskene, der glimtede ved deres fravær. Havde selv en rigtig god følger, der lavede nogle imponerende hvirvler. Det var for sent med spinstop, da fisken var kommet for tæt på båden. På vej tilbage gentog optrinnet sig, men denne gang puffede den til min blå Sølvpil, der er tidens favorit.

Henrik havde kontakt med en fisk, der bestemt tog fluen sidelæns og ville stikke af med den udefter,  men krogen fik ikke fat.

Da vi nærmede os den ventende bil sejlede vi ud af gusen og lige ind i det skønneste forårsvej. Godt gennemkolde og med duggede briller.

Vi må se hvad morgendagen bringer.{jcomments on}