danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Ponton flydering hl tange

Min første flydering fra ´91. Vi fiskede helt på Tange Sø tidligt morgen. 

Ponton flydering kirsten

Moderne flydering her i Dronningborg Bredning. 

Vi skal tilbage i '92. Jeg havde til min fyrre års fødselsdag i december '91 fået en flydering af vennerne i Randers Fluebinder Laug. Allerede senere på året fik jeg min første pontonbåd - en River Otter! 

Så blev jeg flydende

Vinter og is var imidlertid årsagen til at jeg ført "debuterede" i begyndelsen af marts. 

Jomfruturen i flyderingen foregik i den østlige del af Glenstrup Sø.  

Frihed og mobilitet

Da jeg for første gang skulle prøve flyderingen, var jeg meget spændt. Hvordan ville det føles at "hænge" på overfladen? Var "ringen" til at manøvrerer og var det til at kaste, affiske og kroge fisken ordenligt?  

Heldigvis er det kun den smalle landevej der skulle krydses for at nå søen fra parkeringspladsen.... Iført neoprenwaders, svømmefødder og med flyderingen trukket op omkring maven, er det nemlig ikke særligt let at bevæge sig. Og det var da også først, da jeg var kommet ud i vandet og forsigtigt satte mig tilrette i flyderingen, at jeg for alvor følte en smule kontrol over begivenhederne. 

Jeg valgte at "padle" mod vind og bølger. Så er det jo altid lettere at komme tilbage! Overraskende ubesværet kom der fremdrift i flyderingen; og efter blot nogle få minutters øvelse, havde jeg fuld kontrol over drift og flyderetning.

Med en #8 udrustning og en BlackGhoast streamer i enden af forfanget påbegyndte jeg fiskeriet. Det er imidlertid en del anderledes at kaste, affiske og ikke mindst kroge fisken, når der fiskes fra den bevægelige flydering. Det føltes meget anderledes end mit sædvanlige bådfiskeri.

I løbet af eftermiddagen havde jeg på den konto flere hug som missede. Men det lykkedes da trods alt at få en søørred i netposen.   Eftermiddagen gik hurtigt og snart var det tiden at sætte kursen mod land. Men på vejen ind mærkede jeg jævnligt "til benene" der utrænede, undervejs "krampede" et par gange.  Næste morgen var, de ellers så ubrugte "bagbensmuskler" dog så ømme, at det kneb gevaldigt blot at komme ud af sengen. En aktiv dag i flyderingen giver så sandelig god motion !

Fordele ved flyderingen

Ud over at være bekvem transportabel, er der en række andre fordele ved flyderingen. Da du sidder roligt, med det meste af kroppen under vandet, bliver hverken fisk eller fugle særligt skræmte. Du kan komme utroligt tæt på målet hvilken giver mulighed for mere præcise kast og ikke mindst en mere sikker krogning. Men måske bedst af alt: Under fiskeri fra flyderingen er du i intim nærkontakt med vandet. Noget som jeg ved, at også mange andre lystfiskere sætter pris på.   Under de vældige klækninger af dansemyg på Tange Sø oplevede jeg flere gange at heltene ringede blot en stanglængde væk fra mig, i flyderingen. Faktisk lykkedes det et par gange at kroge et par flotte helt, ved blot at sænke stangen, og lade fluen berøre vandet...

Allerede senere på året præsenterede Steen Ulnits mig for min første pontonbåd, en Water Otter. Der gik nu længere og længere tid mellem at flyderingen blev våd.