danlendenosv
1200-350-streamers.jpg

 2015 grej 840 473

Ungdommens fluer

2018 Abu optic flies

Robust grej fra Andersen

andersen fishing two sets

Torqeedo - el med rækkevidde!

Torqeedo guideboat handle

Rio - til geddefluerne

2016 rio pike line

Ny båd fra Anderson

2016 Anderson klargjort

Varme fødder i koldt vand

151201 el varme sokker

Sunray - ny flueline

2015 sunray flyline

Styr på vanddybden

150527Plasimo ekkolod1

Forbedret Flexi-stripper

150408 flexi stripper ny

Linebakke til pontonbåden

150406 linebakke1

Anderson Speedster

14 anderson taske baad

Force Finns nu i Danmark!

forcefinns

 

 

Sædetaske i Anderson kvalitet

2015 anderson taske ryg

Til kyst og fjord

Scott Radian 6

Let og velkastende, kunne være den korte beskrivelse af Scott Radian 9"6 #6.

Bedre billeder på våde ture

Verdens første vandtætte

Kameraet er min tro følgesvend på fisketurene året rundt. Har i flere år har benyttet de små vandtætte og kompakte kameraer, der i de fleste tilfælde levere fine billeder til hjemmeside, artikler og facebook.

Vand, hårdhændet behandling og ønsket om mobilitet, har afholdt mig fra at medbringe mit Lumix GF1 og de forskellige objektiver. Men tekniken udvikle sig, og sidst i 2013 sendte Nikon verdens første vandtætte systemkamera på markedet. 

nikon aw

Mit nye Nikon1 AW1 fylder lidt mere, og er også tungere end mine noget mindre kompakt kameraer. Til gengæld er der flere muligheder ved eksempelvis mindre lys, ligesom der er muligheder for at påmontere fx et polfilter og skifte objektiv. 

Fleksibelt og vandtæt

Det bedste af "begge verdener", betyder super billedkvalitet og øget fleksibilitet. Nikon1 AW1 har udskiftelige objektiver og er samtidig mindre end traditionelle spejlreflekskameraer. Nikon1 AW1 er godt nok lidt større og tungere end de gængse kompaktkameraer, men dog ikke større end at kameraet kan medbringes sammen med det øvrige grej på de fleste fisketure. 

Nikon1 AW1 leverer på begge kriterierne. Derudover er det super robust: Nikon1 AW1 er konstrueret så der ydes ekstra beskyttelse mod slag, og det fremgår at kameraet tåler et frit fald på op til to meter - jeg har dog ikke lyst til at gøre forsøget.  Kameraet er kuldesikret ned til minus ti grader Celsius, så det er slut med "udsættere" og flade batterier under vinterfiskeriet. Og sidst, men ikke mindst: Nikon1 AW1 tåler vandybder ned til 15 meter uden at der skal benyttes ekstra beskyttelse. Altså kan der tages gode billeder af gedden med fluen i munden, under vandet! 

Objektiver

1 NIKKOR AW 11-27.5mm f/3.5-5.6

Zoomområdet på 11-27,5 mm (svarende til 30-74 mm med 35 mm-format) er fantastisk til alt lige fra spontane snapshots til portrætter og fjerne motiver og dækker de oftest anvendte brændvidder. Den brede zoomring gør det let at zoome, selv når du bærer handsker.

1 NIKKOR AW 10mm f/2.8

Brændvidden på 10 mm er ideel til nærbilleder og store vidder. Den hurtige maksimumblænde på f/2,8 er ensbetydende med knivskarpe billeder af motiver i svagt lys, hvilket især er praktisk ved optagelser i mørke undervandsmiljøer. 

 Du kan læse mere om Nikon1 AW1 HER{jcomments on} 

Scott Radian 9" #8 overrasker positivt

Da jeg i forbindelse med  Fluefiskerdagene i Randers fik en test version af den nye og meget roste Scott Radian, var jeg spændt og nysgerrig. Levede stangen op til de fine anmeldelse og - først fremmest - ville den passe til mit fiskeri ?

Prolan: Har god smøreevne og beskytter mod tæring!

Hvis du vil være god ved grejet!

God vedligeholdelse og en smule omtanke, sikre at din pontonbåd og andet grej altid er i topform.

Varmt bikerundertøj til kolde dage!

Hold varmen...

Da nogle af mine motorcykelvenner fortalte om at de brugte, og roste noget undertøj de kaldte Gatorskins, blev jeg nysgerrig. Var undertøjet så varmt og bekvemt som de påstod, ville det bestemt også være noget der kunne bruges når der fiskes!  

Weedbuster - når grøden drilller!

Når grøden driller...

Et stykke gummislange kan i en snæver vending holde fluen fri af grøden!

Anderson pontoon - Guidebåden

Når gæsten skal have en unik oplevelse

- Kompromiløs kvalitet og unikt design...

guidebaad_mariager
Fisken skal landes... Guidebåden ligger stabilt selvom fiskeren har drejet sædet og lægger masser af vægt på højre ponton! 

Kompromiløs kvalitet og unikt design fra Anderson Pontoon

Har haft lejlighed til at teste den nye Guide fra Anderson Pontoon.

Første tur foregik i Gudenåen på strækningen mellem Fladbro og Naturcenteret i Randers – på godt 6 kilometer vand. Næste tur gik til den lavvandede Vesterfjord, hvor der skulle fiskes efter karper. Trejdie tur foregik på en skøn sommer aften i Mariager Fjord.

Klargøring

Allerede nu, efter gangske få gange, kan jeg klargøre Guidebåden på mindre end femten minutter. Mens el-pumpen brummende fylder pontonerne med et lufttryk på 3 psi, samler jeg årerne og klargør stellet.

Når pontonerne er fyldt med luft "stroppes" de på stellet. Til hver stel og sædesektion er der fire stropper på hver side – fire indvendige og fire udvendige. Lettest er det at montere de yderste stopper først og tage de indvendige til sidst.

Årerne er to-delte, og er i modsætning til fast fikserede årer i de øvrige Anderson modeller monteret i solide årergafler. Der er kun årer på "guide-sædet" - gæsten skal blot koncentrere sig om at fiske!

Kan tilpasses benlængden

Begge sæder kan justeres og fodstøtterne kan justeres så du sidder behageligt. Forsædet kan desuden drejes, hvilken kan være en fordel for den bedste kastevinkel og når der eksempelvis skal tages billeder af fangsten…

I vandet

Guidebåden ligger utroligt stabilt og de lange pontoner medvirker til et godt drev og en masser af fremdrift. Modsat de normale en-persons både, kan guidebåden dog ikke vende på en tallerken. Bedst fremdrift sker med årerne, men svømmeføderne er alligevel gode at have på, specielt i situationer hvor hænderne skal bruges til foto, fangstnet, forfang eller flue! Har selvfølgelig også prøvet at sejlet alene i guidebåden, hvilket også er ganske uproblematisk.

Specifikationer
- Lasteevne: Kan uden problemer bære to voksne, proviant, grej og oppakning til et par dage
- Længde:
12 fod eller 3,57 meter.
- Vægt: 34,5 kg eller 76 lbs komplet.
- Pontoner: Amerikansk producerede og godkendte. Diameteren er 16 tommer / 40,46 cm. Totallængden 12 fod /3,57 meter. Materiale 35 oz 1100 Denier Coated pvc.
- Ventiler:
Leafield c7.
- Stel:
Aluminium i bedste kvalitet der er bearbejdet, certifikatsvejses og overfladebehandlet i Danmark efter de højeste standarder.
- Splitter: Rustfri
- Årer: 7 fod to delte cataract mini magnum årer med rope wrap.
- Åregafler:
Sawyer mini cobra.


Yderligere info hos Anderson Pontoon {jcomments on}

Sealy - til behandling af pontonerne!

Sealy gør pontonerne smudsafvisende, bløde, glatte og skinnende! 

Sealy er et koncentreret produkt, der ikke alene giver dine pontoner en flot glans. Sealy beskytter også mod ydre påvirkninger og mod aldring. Efter en behandling vil dine pontoner være mindre tilbøjelige til at "udtørre" og derfor blive svinet til med alger i vandlinien - de såkaldte sørgerender.

Ny jakke der holder mig varm og tør!

Modstår vand og vind!

Ny sæson, ny jakke...

Undgå tang på krogen

Min bror, Erik Leth, der bor på Stevns, har udviklet en smart og enkel løsning på det frustrerende problem, vi alle sammen oplever en gang imellem. Nemlig ålegræs og andre former for tang på krogen.

Tasker til pontonbåden

Solide og rummelige tasker til pontonbåden...

Mit fluebindingsværksted

God plads til fluebinding!

Fluebinding og råhygge med grej og læsestof fylder for de fleste af os en del. Vi har indrettet os vidt forskelligt. Nogle har masser af plads, mens andre må pakke værkstøj og fjer ud på spisebordet, når der skal bindes fluer. 
Har samlet lidt billeder der viser hvordan mine venner har indrettet sig. Måske kan du også blive inspireret? 

Luft på turen

Praktisk pumpe giver tryghed på turen...

Hold fødderne varme og tørre!

Jeg tror de fleste har oplevet at deres waders bliver en smule utætte i foden. Det starter som regel med at sokken har en våd plet eksempelvis på hælen. Senere bliver der mere af det våde og det bliver ubekvemt og koldt. 

Knot2Kinky og Invisaswivel

Så kan du bare bide til Naphans!

Her inden geddepremieren har jeg haft lejlighed til at prøve et par nye "forfangsprodukter. 

Waterworks 3X

Man kan næppe få for mange fluehjul...

Genialt design forbedret!

Varmer det meste af dagen

Der blev trukket på smilebåndet da jeg for nogle år siden købte den sorte termokop på en fisketur i Norge. 140 kroner for en kop, lød det drillende...

I plastic troldmandens værksted, 2

For nogle år siden besøgte jeg Morten Bundgaard der netop var startet op som designer og producent af sit Pro Tubefly System. Den gang var Morten henvist til sit lille arbejdsværelse. I dag fylder grejet og fluebindingen hele huset. 

Mit grej

grej 840 474

Stænger, hjul og liner...

Steen Ulnits på Ipad

Fremtiden er her! Musikken købes online og lægges på harddisken, der altid er synkroniseret med min Iphone og Ipad. Når jeg er på farten har jeg omkring 6000 numre eller ca 400 cd'ere med i lommen!

Vi spiser ude!

Med et glimt i øjet, kikker vi lidt på de mange muligheder vi har for at få lidt næring, når vi hygger os derude! 

Film: Anderson Pontoon

Min fiskeven Lars Andersen har fået god gang i arbejdet med at bygge pontonbåde. På filmen kan du hvorledes båden klargøres og den kan bruges til praktisk fiskeri.