danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

River Otter Bil Luft

 

Mange fordele med en pontonbåd... Ønsker du stor mobilitet og samtidig et bærbart fartøj, er en pontonbåd sagen.

Fordelene er mange!

Pontonbådene kan ved hjælp af årene skyde en god fart, når du skal fra punkt A til B.

Benytter du samtidigt svømmefødder (hvad jeg på det kraftigste anbefaler), kan du i stort set alle fiskesituationer kompensere for strøm og evt. vinddrift med fødderne, samtidig med at du kaster og fisker med fluestangen!


ponton_fordeleDet tager kun få minutter at klargøre pontonbåden og masser af nye fiskevande venter! 

Hold varmen

En anden fordel ved pontonbådsfiskeri er, at man har hovedparten af kroppen over det kolde vand - afkølingen er langt mindre end hvis man fisker fra en flydering eller vadefisker.

Sammenlignet med flyderingen vil den bekvemme siddestilling også medvirke til, at du kan kaste langt mere ubesværet. I øvrigt sidder du super afslappet og bekvemt!

Endelig har pontonbåden den fordel, at du kan sejle på meget lavt vand. De fleste pontonbåde stikker maksimalt 15 - 20 cm.

Transport og opbevaring

Mange af pontonbådene leveres i smarte tasker, som gør transporten overkommelig, og ikke mindst holder "stumperne" samlet. Har du ikke en taske, er vi mange der vælger en af de aflange murebaljer til at holde sammen på pontoner og løsdele. En god billig løsning der bare fungerer perfekt!

Klargøring

De fleste klargør pontonbåden ved bilen. Er der meget grej med, må man gå et par gange. De fleste kan dog ubesværet slæbe hele molevitten til søsætningsstedet i en omgang.

Med eller uden blære

De fleste lidt billigere pontonbåde har pontonerne konstrueret med en vinylblære i en kraftig yderponton, der kan være lavet af lærred eller vinyl. Konstruktionen gør båden lidt tungere, men den virker  rimelig overbevisende.

Endnu bedre, og efterhånden normen for pontonbåde i den lidt dyre ende af prisskalaen, er pontoner i et stykke armeret vinyl (samme materiale og svejseteknik der benyttes til whitewater fartøjer). Disse pontoner er både stærkere, mindre tilbøjelige til at punktere og ikke mindst lettere. Endelig er de hurtigere til at tørre og giver derfor mindre fugt bag i bilen!{jcomments on}