danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

ponton igang

Pontonbåden gør sig godt i strømmende vand...

Stryg og strømsteder...

Første gang du sætter dig rette i pontonbåden og lader dig drive med strømmen ned af raskflydende elv, vil din opfattelse af fluefiskeri være ændret radikalt. Ja faktisk vil rigtig mange, lige som mig, endda føle oplevelsen som noget vi kunne kalde en åbenbaring – en ny fantastisk måde at fiske en tørflue, nymfe eller streamer!

Glomma

Pontonbåden er søsat i Norske Glomma. Masser af vand, mange standpladser og stærke stallinger og ørreder.

Umulige strækninger bliver fiskbare

Når du har søsat pontonbåden og blevet en smule familiær med forholdene,  gælder det om at finde drevet og kasterytmen. Snart vil du passerer de bedste standpladser, de største og mest eftertragtede ørreder.

releasing_trout

Rena ørred der tog en velplaceret Nelson Caddis der blev placeret foran en stor sten, genudsættes!

Tørflue

Når det gælder ørreden findes de bedste pladser ofte i det rolige vand tæt på strømrenderne, bag, eller foran store sten og under udhængende grene.

Ellers gælder det, at hurtigt strømmende vand, der løber over store sten, er et godt bud på ørredernes standpladser.

Under affiskningen bør du placerer dig 10 – 15 meter fra bredden. Bedste affiskning og kontrol med fluens drift, opnår du ved at kaste skråt nedstrøms.

bro

Rask vand i midten af elven. Mere roligt vand langs kanten - her står ørreden!

Nymfe

Nogen gange foretrækker stallinger og ørreder at stå dybt, gerne i strømrender.

En belastet nymfe, på et langt forfang, monteret med en synlig strike-indikator, er her den rette medicin!

Teknikken kræver ikke de lange kast. Derimod er det vigtigt, at du har god kontrol til flueline og flue, da der omgående skal strammes op når nymfen tages.

pladser

Ellers utilgængelige pladsen kan affiskes fra pontonbåd.

Streamer

Storørredens domæne. De dybe, rolige og søaktige strækninger, der findes ind i mellem de mere hurtigt løbende strækninger, egner sig fint til en streamer fisket på synkende line.

whiteWater

Her går det stærkt! Det gælder om at undgå de store sten. Der navigeres med årerne. Svømmefødderne bliver på fodstøtten.

Logistik

Et godt drev kræver mindst 10 helst 20 kilometers kørsel opstrøms. Der er altså brug for flere biler, eller en chauffør (konen?), der gider at køre en opstrøms og så afvente ankomsten af en træt fluefisker 8-9 timer senere.

anker_bf

Bjarne Fries har monteret et anker som benyttes når han "angriber en ringende fisk bagfra. Lod og ophængning sikre at pontonbåden ligger roligt og derfor ikke skræmmer den sky ørred eller stalling.

frokost

Pause og socialt samvær omkring frokosten og oplevelserne.