danlendenosv

Nordisk drift på Rena

Lørdag den 27. juli 2019.190727 rena eric fight

Så er der bid! Med Vidar Nysæter ved årerne kunne Eric Byh konsentrere sig om at præsentere sin nymfe for Rena's stallinger og ørreder.

Rena - Fra Stømstad til Løbsøen.

På langtur uden rullestol!

Det var egentligt for varmt til at tage på fisketur.... På trods af det blev sent torsdag vågnede jeg allerede halvsyv badet i sved, og allerede ved nitiden, da norske Vidar Nysæter som aftalt dukkede op på fiskecampen, lå temperaturen tæt på 30 grader. 

Når vi på trods af varmen alligevel tog på tur, var det en aftale med svenske Eric Byh, der som de siger her i norge er rullestols bruger, altså handicappet med alle de ulemper det giver både i hverdagen og specielt som ivrig fluefisker. Eric er afhængig af hjælp og derfor Victor med!

Planen for dagen er, at Vidar Nysæter skal passe årerne i min guidebåd. Her skal Eric så nyde den godt 20 kilometer lange tur og fiskeriet på forsædet. Eric har selv en Anderson Speedster pontonbåd som Victor, der heldigvis også fisker med flue, i dag skal prøve.

Vandstanden i elven er lav og det mest hensigtsmæssige sted at søsætte, når vi skal hjælpe Eric sikkert ud i båden er ved Strømstad, lidt opstrøms Fiskecampen.

Da vi forudser at hedebølgen ikke producere klækninger og en masse overfladeaktivitet, er det nymfefiskeri vi satser på. 

Fluestængerne bliver rigget til med et strike-indikator setup og med en belastet nymfe bundet på den godt 1,5 meter lange 0.16 mm. forfangsspids. De fleste klassiske belastede nymfer som Hare Ear, Pheasant Tail og Prince Nymph størrelse 14 - 16 virker. Hverken ørrederne eller stallingerne er kræsne. Vigtigt er det, at nymfen præsenteres i den rigtige dybden og at den driver med strømmen som et de mange naturlige fødeemne der findes i stort antal i Rena elven. 

Ørred og stallinger

Der gik ikke lang tid efter vi havde søsat bådene ved Strømsstad før end der var bud efter nymferne. 

På turen blev det således pænt med fisk til alle og mon Eric og Victor, der for første gang oplevede elven på den lange drifttur ønsker at gentage succeen? 

Havde en grill aftale på fiskecampen så turen blev afsluttet lidt i syv. 

Jeg var træt både fordi nattes søvn havde været kort og turen lang.

På Fiskecampen blev der hygget i norsk selskab med gril og røget helt. 

Fik også lov til at gå en tur med 7 måneder gamle Henrikke, der bestamt heller ikke syntes om hedebølgen. 

Tak til Anita og og Lars for gæstfrihed....190727 rena eric harr

Eric Byh nød den lange tur ned af Rena på forsædet af min to personers Anderson guidebåd.190727 rena hl harr

En af dagens stallinger foreviget af norske Vidar Nysæter. Lidt efter blev fiskevesten også for varm at have på.190727 rena staffan hl

Staffan Lindstrom og Henrik Leth på Kvarven. En pause i fiskeriet og lidt snak og kaffe. Mødte første gang Staffan i 80'erne. Siden har vi mødtes ved forskellige lejligheder både i Norge og i Danmark. Dejligt at møde gamle venner og høre at det går dem godt!190727 rena victor trout

Victor Byh prøvede for første gang at drftfiske fra pontonbåden. Desværre havde han ikke svømmefødder, der er et must for at manøvrere båden mest optimalt. Uden svømmefødder skal der jævnligt korrigeres med årerne. Med svømmefødder som Force Fins, som jeg har benytet siden 1992,  kommer årerne sjældent i brug.190727 rena hl fight

Stallingen har taget nymfen og da båden driver frit med strømmen, skal du ikke trække fisken op mod det til tider kraftige vandpres.190727 rena hl nymphing

Det er næsten for let! Når der fiskes med nymfe driftende i pontonbåden, gælder det blot om at fiske den rigtige dybde og sørge for at pontonbåd og nymfen driver med strømmen med sammen hastighed. I de fleste tilfælde er det mest optimalt med helt korte kast så båd og nymfe følges længst muligt. Der kan fiskes med og uden strike-indikator!

190727 rena trout

Smukke Rena ørreder fortjener den bedst mulige behandling. Derfor benytter jeg et stort fangstnet hvor posen er støbt superstærkt silikone-gummi uden knuder og med en overflade der minimere risikoen for at skade fiskens beskyttende slimlag og overføre sygdomme. Mit net er Fisknät fra USA.

Seneste billeder - følg Brakvand på Instagram

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers