danlendeitjanoessv

 

Menu_Vesterhavet_400_125

Vesterhavet ved Hirtshals - når det gælder havbars og makrel!

Fiskepladser ved Vesterhavet  Hirtshals
120815_Hirtshals_havbars 
Allan B. Pedersen tog dagens flottest - en havbars på 51 cm.

Et par vindsvage dage med pustet fra det østlige hjørne fik fiskepilen til at vise mod vestkysten og Hirtshals. Ankom lidt før end solopgang og mødte som aftalt "Tante Tage", der i sit civile liv går under navnet Allan B. Pedersen og iøvrigt er grejpuscher i Hobro. Udover nogle nærmest poetisk bløde små dønninger, viste Vetsrehavet sig fra sin aller blideste side. 

Vi fiskede med forskellige fiskeimitiationsfluer tæt under land og længere ude med vandbybde på op til omkring seks meter.

Så, mens jeg lå godt 75 meter fra land en blank ørred springe godt 75 meter længere ude. 

Lidt senere ankom den røde hutigfærge med god fart næsten helt i havnen. Sagde til Allan at vi hellere måtte ro ud på lidt dybere vand, hvor vi kun mærker færgens bølger som nogle lidt større rullende dønninger. Rigtigt, da hurtigfærgens dønninger nåede revlen rejste de sig i en meter høj brænning, som det bestemt ikke er nogen fornøjelse at blive overrasket af. Når der er hurtigfærger i farvandet gælder det om hele tiden at være årvågen...Man skal under igen omstændigheder ligge på de revler hvor bølgerne brydes til brænning!

Desværre var fiskeriet ikke så godt og udover, at jeg så endnu en flot ørred springe helt fri af vandet, kunne jeg i løbet af formiddagen fange og genudsætte en hornfisk, en lille ørred og en fjæsing.

Udover den smukke havbars havde Allan et par makreller og lidt fjæsing med inde at vende...{jcomments on} 

    Vesterhavet, Hirtshals...Vejret var med os, men fiskene udeblev. Alligevel blev det en aften som vil blive husket for dramatik! 
110803_Kent_Groot
Kent Groot fisker på revene ud for fyret

Endelig arter vejret sig. Et par dage med rolig vind fra det sydlige og østlige hjørne fik tankerne rettet mod vestkysten. Normalt har jeg trukket lidt på smilebåndet over den store motorvejskapasitet i det nordjyske. I dag sender vi asfalten en venlig tanke! 

Klokken 15.00 var der afgang fra Skytten.  Godt halvanden time senere er vi fremme ved P-pladsen ved Campingpladsen syd for byen. Steen Christensen fra Holstebro og en kammerat derskal prøve min Outlaw er allerede mødt frem og er også utroligt fiskeklare!

Klargøring af grej og både går strygende og efter få minutter er vi i vandet, i det ellers urolige Vesterhav der netop i dag viser sig fra sin mest venlige side.

100702_hirtshals

Klar til en gang aften fiskeri i Vesterhavet!

Det rolige vejr og varmen, skulle være signalet til at det er tid til at friste havbasserne. Fiskede hele aften uden at mærke andet end en enkelt lille havbass og lidt hornfisk. 

Så også et par andre der var igang uden at fange noget... Måske er det lidt for tidligt endnu? Er meget interesseret i meldinger! 

{jcomments on}