danlendeitjanoessv

Fra Skagen til Haderslev. Den åbne kyst og de mange fjorde undtagen Randers og Mariager Fjorde. 

***

Søndag den 20. december 2015.

151220 horsens fjord1

Endnu engang er et netbud med store regnbueørreder kollapset. Jungletrommerne lød på masser af "burfisk"...

Horsens Fjord. 

Jagt på burørreder

Allerede fra morgenstunden var der ankommet flere lystfiskere der ville prøve at finde nogle af de regnbueørreder der undslap efter at et bur væltede under stormen. Rygterne taler om fisk på op til 4 kilo. Talte i løbet af dagen op til 20 lystfiskere i området.

Affiskede 3-4 kilometer af den lavvandede fjord uden at se sikre tegn på regnbueørrederne.  Derimod blev det for mit vedkommende til tre mindre blanke ørreder og to nedgængere. Så et par stykker med et regnbueørreder, men af snakken med nogle af de øvrige, må det konstateres at det ikke var en god dag for burfisk.

Tror at mange af de undslupne ørreder allerede er godt spredt, hvilken fangster i Aarhusbugten understøtter.  De gentagen udslip, og den miljøbelastning som kystbaserede opdrætsanlæg medføre, er bestemt ikke af det gode!

151220 horsens fjord2

Jeppe Lyngsø med ørredopdrætsbure og Snaptun i baggrunden.

151220 horsens fjord gydt

Fangede og genudsatte to ørreder der netop har vært på gydning i de "forhadte vandløb" der over på udslippet af regnbueørreder nu også trues af undslupne regnbueørreder. 

Lørdag den 26. april 2014. Haderslev Fjord: Torben og Niklas Østergaard Andersen ankom til Søren Klünder og aftenen, der for mit vedkommende blev kort som følge af pollenalergi, gik hyggeligt med grillmad og god snak. Aftalen var, at vi skulle give fjorden en chance fra morgenstunden.

140426 haderslev soeren niclas-torben

Allerede under klargøring af bådene gik det galt. Torbens ene inderblære (til pontonerne) slog i dag en mega-revne og gode råd var dyre, men ikke umulige! I stedet for den oprindelige, men nu defekte blære  blev pontonen stoppet ud med et oppusteligt liggeunderlag - derfor den lidt utradiotionelle form...

Tidligt oppe! 

Var på grund af alergi og utilpashed gået tidligt til ro og vågnede derfor også tidligt. Var i båden lidt i seks og håbede på en ørred inden det øvrige hold fik øjne og dukkede op. 

Desværre blev det ikke til fisk, og da Torben, Niklas og Søren kom til vandet gik turen ind i fjorden hvis alger tydeligvis er vagt til live af varmen og den rigelige sol.

Fiskede et par kilometer ind i fjorden hvor vandet tydelig blev mere og mere farvet jo længere ind mod Haderslev vi kom. 

Niklas kunne som eneste berette om fangst af tre mindre ørreder, der blev fanget over et muslingerev. {jcomments on}

 

 

 

Fredag den 25. april 2014. Haderslev Fjord: Søren Klünder har inviteret til et par hyggelige dages fiskeri i hans hjemmevand. 

140425 Haderslev soeren klunder

Søsatte neden for Søren, godt 10 kilometer øst for Haderslev. 

Fiskeri i yderfjorden

Startede med at ro over på sydsiden, hvor jeg med det samme havde et kort hug da jeg trak fluen efter båden.  

Turen og fiskeriet gik ud af fjorden forbi Stevlt og retur på nordsiden. 

Søren fangede et par mindre ørreder inden vi efter omkring 5 kilometers padling og fiskeri trak bådene på land og lagde an til grillhygge!{jcomments on}

17. november 2013. Horsens Fjord, Snaptun: På vej til Sjælland ville jeg lige tjekke om der var bid i de undslupne regnbueørreder....

131117 snaptun

Fiskede et par timer og så kun et par fisk en enkelt gang. Mødte Ole, Lars og Frede, der heller ikke havde held med regnbueørrederne. I stedet blev det til fangst ef en rød BH...

Søsatte vest for havnen og fiskede med forskellige fluer godt 500 meter ind i fjorden. Bunden så udemærket ud og langs bredden var der flere fiskere der forsøgte sig med blink, flue og orm. Så ikke nogen der fangede fisk og havde først et par fisk inden for rækkevidde lige inden vi sluttende sidst på eftermiddagen. {jcomments on}

Søndag den 28. juli 2013. Kolding Fjord/Lillebælt. Var både hvad angår fiskeplads og fiskemetode kommet lidt på udebane... På anbefaling havde vi valgt at søsætte ved Løveodde på sydsiden af fjorden.

130728 kolding1

Mens bygerne og måske torden truede fra vest blev Guidebåden gjort klar. Silas der skulle på sin første fisketur er igang med grejet!

130728 kolding2

 

Vi startede med svag vind. Snart viste en hornfisk interesse for Silas blink. Desværre røg den af igen...

130728 kolding3

 

Der gik ikke lang tid før end Silas var dus med grej og kast. Desværre blæste det op og jef satte kursen mod vinden og ind i fjorden. 

130728 kolding4

Mange benyttede det gode vejr til at få lidt vand under kølen. {jcomments on}