danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Nytårkur med Naphans

Tirsdag den 4. januar 2022.220104 gudenaa boats

Gudenåen: Pontonbåde og grej er klargjordt og et par biler er på vej mod endestationen ved Ans. I baggrunden ses Kgs. Bro kro.

Vintervejret som jeg elsker det!

Årets første geddetur gik til Gudenåen opstrøms dæmningen ved Tangeværket. 

Havde aftalt at skulle mødes kl. 09.00 med Leif "Langkaster" Christensen, Henrik Minor Vedel og Kåre Schmidt Ettrup. 

Efter klargøring af både og grej stod den på rundstykker og morgenbasser. Derefter skulle der køres et par biler de godt 8 kilometer nedstrøms til opsamlingsstedet ved Ans. 

Forsigtige gedder

Fiskepresset har tydeligvis en betydning for geddernes adfærs og hugvillighed. Fisker du i et jomfruligt vand - altså hvor der ikke er stort fiskepres og mange gedder, kan du opleve at gedder ukritisk hugger efter alt hvad der bevæger sig. 

Fisker du som de fleste af os i vand med stort fiskepres, er gedderne tydeligvis langt mere forsigtige - fluen skal have den rigtige størrelse og ikke mindst gang i vandet! Og selv når det "spiller", kan du helt sikkert opleve gedder, der lidt forsigtigt går til fluen. 

På dagens tur havde vi problemer i Gudenåen hvor der visse steder stadig er en del grøde. Gedder kan skjule sig i grøden og kun vise interesse når den helt rigtige godbid (flue) viser sig!

På dagens tur blev det til to fine gedder i åen. Nede i søen blev det yderligere fem lidt mindre med smukke fisk, som alle blev afkroget og genudsat. 

Mere om mit fluefiskeri efter gedder

Gedden er en af mine favorit fisk og jeg har samlet mine erfaringer i denne sektion på brakvand.dk: https://brakvand.com/index.php/flue-fisk/geddefluefiskeri 

220104 gudenaa sol

Gudenåen opstrøms Tange Sø: Formiddagen bød på sol, vindstille og køligt vejr. 

220104 gudenaa mong gedde

Henrik Minor Vedel glæder sig over at kroge en gedde der blev hængende på fluen. 

220104 gudenaa linebakke

Leif "Langkaster" Christensen havde mistet eller glemt bakken der holder styr på løslinen. En plastbærepose klarede nogenlunde opgaven.

220104 gudenaa henrik leth gedde

På dagens tur havde jeg heldet med mig og fat i flere pæne gedder. 

1000-200_gudenaaen_fri.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers