Danish Dutch English German Italian Japanese Norwegian Spanish Swedish

0
0
0
s2sdefault

Fredag den 15. august 2014. Mariager Fjord: Startede med at køre op til Ørnedalsbugten hvor jeg havde håbet på at den sidste uges vind havde frisket vandet op. Blev desværre skuffet....

140815 mariager farvet vand

Vandet i Ørnedalsbugten. Gødnings- og gylle lobbyisterne spreder, desværre med succes, budskabet om at tilbagevendene iltvsind i vores indre farvande er en normal og naturlig forteelse. Men det er det ikke! De mange tons kvælstof der hvert år udledes i Mariager Fjord er ikke naturligt. Inddæmningen af store områder i fjordmundingen, som mindske udskiftingen af vandet, er heller ikke en naturlig forteelse!

140815 mariager spaerring fjernet

Positivt. Vi var en del der rystede lidt på hovede da der sidste år blev bekendtgjort et fredningsbælte vest for Ørnedalsbugten. Den lille bæk der tidlige var totalt spærret, er nu åbnet og gjort klar til ørredgydning. Nu må vi så bare håbe på at fiskene overlever ude i fjorden!

140815 mariager graet vand

Ved kajakudlejningen var vandet "liggråt" og der lugtede på trods af den friske vind af svovl. 

140815 mariager fiskeklar

Kørte efterfølgende til Mariager hvor vandet inde under land rimeligt klart. Fik gjort klar til lidt fiskeri, men opdagede snart at vandet, hvor det var lidt dybere, også var temmeligt farvet.

140815 mariager sigtbarhed

Lidt fra land var der omkring en halvmeters sigt. Den hvide skrift på åren kan kun svagt skimtes.{jcomments on}

Visit Mariager Fjord

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd.  Kasteinstruktion og fisketeknik.
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com