danlendenosv
1000_200_flashflue.jpg

Grønt og brunt...

Mandag den 22. april 2019.190422 mariager fjord lars trout

Lars Andersen med dagens ørred der tydelig har været på gydepladsen i vinter. Ørreden blev efter foto velfortjent genudsat.

Mariager Fjord, Ørnedalsbugten

Peter Sørensen har i længere tid drømt om en 2-personers pontonbåd. For at Peter kunne prøve herlighederne, mødtes vi ved Lystbådehavnen i Hobro. Første tur foregik med Peters egen 4 hk motor, der er lidt tungere end min elektriske Torqeedo. 

Med Torqeedo'en som "skubber" gik turen mod Ørnedalsbugten hvor vil skulle prøve fiskeriet. 

Bemærker at de mange solrige dage har sat gang i algerne. 

På trods af store investeringer i renseanlæg og en rørlægning der skal lede det rensede spildevand ud i Kattegat, er der masser af næringsstoffer i fjordevandet.

Kiselalger, brunalger, "fedtemøg" og grønalger findes i vandsøjlen eller dækker mange steder bunden således at ålegræs og anden bundvegation får mindre lys og derfor risikere at blive kvalt.

Regeringen fastholder stædigt, at der i vores havmiljø er et såkaldt miljømæssigt råderum som skulle give plads til mere udledning fra landbruget og såmænd også storforurenende havbrug. 

Heldigvis skal vi snart til valg. Håber at miljøet kommer på dagsordenen og på et grønt flertal. 

Fiskeriet

Fiskede over de sædvandligvis gode pladser og så da også et par ørreder bryde overfladen uden at de efterfølgende var interesserede i vores fluer. Havde dog et enkelt hug uden at det resulterede i fast fisk.

Lars Andersen sejlede lidt længere østpå og fiskede på en strækning med pålandsvind og lidt uroligt vand. Det var en god disposition idet en pæn ørred tog fluen godt en halvmeter fra bredden. 190422 mariager fjord alger

Kvæstof fra landbruget nære algerne. Som i de fleste andre indre danske farvande er der god vækst i algeproduktionen.190422 mariager fjord ruser

På en blank og vårfrisk dag.... Ruserne skal selvfølgelig i vandet så de sidste udrydningstruede ål kan blive fanget.190422 mariager fjord spring

På et tidspunkt svævede den majestætiske havørn over skoven.190422 mariager fjord torqeedo

Guidebåden skyder en god fart med Torqeedoen på hækken. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles