danlendenosv

GAVEIDE: GI' EN FISKEOPLEVELSE!

TIL ØRRED, STALLING OG GEDDE!

1000_200_stalling_rena.jpg

Fisk mellem bygerne

Mandag den 19. august 2019.190819 bramslev fjorden

Mit favorit udsigtspunkt på en sensommerdag hvor den ene regnbyge afløste den anden.

Mariager Fjord

Flere ruser end ørreder!

Modsat åleruserne, der visse steder står tæt i bestræbelserne på at fange den rødlistede udrydningstruede ål, som ansvarfulde politikere forlængst burde have fredet, er der langt mellem ørrederne i fjorden. Mangel på ansvarlighed og en leflen for rusefolket, vil nok få den konsekvens, at vi er sidste generation der kan glæde os over den spændende og mystiske fisk, som ålen er....

Man kan selvfølgelig være heldig/dygtig at ramme fiskene efter få kast. Det har jeg også prøvet en sjælden gang. Mere normalt er det at der skal afsøges meget vand før der er bud efter fluen. 

På dagens tur, skulle der også dækkes rigtigt meget vand før end der endelig var nap i fluen. Med god vind, uro i vandet og en faldende vandtemperatur, burde ørrederne udvise langt mere aktivitet. 

Bekymrende syntes jeg også det er, at der tilsyneladende også er mangel på mindre ørreder. 

Med cirka to kast i minuttet og med fluen i vandet omkring 15 meter ved hvert kast har jeg på dagen og fire timers effektivt fiskeri vel dækket omkring 7 kilometer vand...  Helt forgæves var det ikke og "anstrengelserne" resulterede i tre ørreder og en hornfisk.

Som nævnt er der der fisk i fjorden og jeg håber og tror, at lidt lavere vandstemperatur vil resultere i flere fisk i nettet. Spændende bliver det de næste par måneder. 

190819 bramslev trout

Ørreden kommer tydeligvis fra Kattegat for i løbet af vinteren at komme på gydepladsen, hvilken jeg ikke forhindrede den i... De to øvrige ørreder fik også chancen til at blive lidt større og for at gyde.

190819 bramslev ruser

Specielt de områder som er let tilgængelig for vadefiskeren er fyldt op med ruser.... 190819 bramslev hills horses

Bliver aldrig træt af at nyde udsigten og naturen langs fjorden. 190819 bramslev rute

Godt med Torqeedo'en når der er frisk vind og jeg gerne vil omkring i fjorden for at finde lidt fisk.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers