danlendenosv
1000_200_rainbow_colorful.jpg

Omkring i midtfjorden

Tirsdag den 29. september 2020.200929 mariager fjord stenarmen morgen

Da jeg ankom var jeg alene på pladsen. Snart kom der dog endnu et par fiskere og midt på formiddagen blev jeg ringet op af et par venner der spurgte til om det var ok de parkerede bag min bil. Pladsen var fyldt op! Håber der er fyldt lidt kroner i p-bøssen, så vejen fortsat kan blive vedligeholdt. 

Mariager Fjord

Langt mellem ørrederne - mange lystfiskere!

Mødte på dagens tur mange Corona-nye-lystfiskere, som også ville nyde den smukke efterårsdag i den kære fjord. 

Snakkede også med nogle stykker der tydeligvis ikke var bekendt med fjorden og specielt fredningsreglerne. Viste dem app'en havørred.com og forklarede dem lidt om fjorden ørreder og hvor de kommer fra. Fortalte også at ørredbestanden er sårbar, og at jeg frygtede endnu en vinter hvor ikke alle gydepladerne benyttes. 

Et par stykker fortalte, at de havde fisket i fjorden flere gange uden at mærke eller fange fisk. Hvad skal vi gøre lød spørgsmålet? Jeg kunne fortælle, at der haver eneste dag sikkert er mere end hundrede lystfiskere og at det langtfra er alle der fanger fisk. Ligeledes, at opslagene på bl.a. facebook, hvor der præsenteres ørreder,  ikke er repræsentative. Fortalte også at ørrederne kan være samlet på enkelte spots og at lidt held heller ikke her, er at foragte.

Mange kast - få fisk!

På dagens tur kom jeg godt omkring.

Vinden og friskere vand fra Kattegat har tydeligvis gjort godt på fjorden. Vandet er blevet klart og området hvor der tåelige iltforfold er øget betragteligt. 

Bedringen af iltsituationen har også fået de ål der endnu ikke er fanget, til at brede sig ud over et naturligt større område, hvorfor de ikke længere er så lette at lokke ind i ruserne. Tydeligvis er der nu også langt færre ruser. Vind og friskere Kattegat vand er også godt for ålene!

Er overbevist om, at jeg havde taget samme tur for fx 5 år siden under samme forhold, ville jeg have set langt flere ørreder og også haft flere i nettet. Ingen tvivl om at den naturlige ørredproduktion har svært med at følge med fiskepresset og at lidt udsætninger som tidligere, vil være anbefalingsværdige...

Ørreder blev det dog til, og fire gange måtte nettet i brug. To af fiskene var i en fin størrelse og to var vel mellem 35 og 40 centimeter. Alle blev hurtigt afkroget og hurtigt genudsat. 

200929 mariager fjord trout

Der er efter sigende fundet ægte guld i Mariager Fjord. Jeg foretrækker dog guld med fedtfinner!

 200929 mariager fjord skov

På sydsiden vest for Mariager sopper bøgeskoven bogstaveligt talt i fjorden. 

200929 mariager fjord morning sejlads

Fra søsætningspladsen ved Stenarmen er kursen sat mod vest. Fantastisk at sejle lydløst på den stille fjord.

200929 mariager fjord longhorn

Noget at sige til at jeg kom til at tænke på en god bøf? 

200929 mariager fjord langodde

Langoddestrækker sig langt ud i fjorden og har en del grundstødninger og propeller på samvittigheden. 

200929 mariager fjord cilleborg

Området omkring Cilleborghage byder på en spændende og varierende bund. 

200929 mariager fjord buttom

Spejdede efter ørred over den lyse bund og var klar med med skumfluen. Desværre havde jeg ikke held til at praktisere dette spændende fiskeri!

200929 mariager fjord autoum

Der er nogle der falmer lidt før end andre...

200929 mariager fjord dagens tur

På dagens 12 kilometer lange tur er jeg kommet forbi mange gode fiskepladser. Da jeg pakkede sammen var der stadig 55 pct strøm tilbage på Torqeedoen.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles