danlendenosv
1000_200_brown_trout_net.jpg

Gylden oktoberdag

Søndag den 20. oktober 2019.111021 milldam henrik leth fishing

Med sol fra en stort set skyfri himmel og næsten vindstille, var forholdende perfekte. 

Efter flere dage med gedder i skærgården ved Blekinge, var der planlagt oprydning og klargøring af bækken til den kommende gydning. 

Da vi i byrådsgruppen havde formøde inden mandagens  budgetforhandlinger, kørte jeg om formiddagen til søen.

Efter et par timer med fluestangen og lidt ørreder i nettet, gik jeg igang med min opgave; Nemlig at klargøre den lille bæk, der føder søen med køligt rent vand og som også er et yndet gyde- og opvækstvand for de rødplettede ørreder.

Opgaven klares i løbet af et par timer med en rive og med håndkraft. Det gælder om at fritlægge strømrenden og løsne gydegruset. Desuden fjerne uønskede vandplanter...

Da vi siden '92 skånsomt har klargjort bækken år efter år, har vi kunne opleve hvorledes arbejdet hvert eneste år er blevet lettere og lettere. Tænker at alle mindre vandløb skulle behandles på samme måde? 

Da jeg i februar igen ta'r på famile og fisketur til New Zealand, havde jeg medbragt min rejsestang og æsken med nymfer. Som forventet var det en test som gik rigtigt godt ud! Nu skal der så blot bindes lidt suplerende nymfer og tørfluer. 

111021 milldam emty reel

Hov, hov,,, Det er jo baglinen, der for en gangs skyld blev "luftet" at en stærk ørred.

111021 milldam henrik leth

I februar, mellem to byrådsmøder og en vinterferie, går turen igen til New Zealand. Udover at hygge med famile og børnebørn bliver der sikkert også mulighed for at friste en ørred eller to. 

111021 milldam rainbow

Fasanhale/kobbernymfen virker i hele verden og ørrederne i søen holder sig ikke tilbage!

111021 milldam udsigt

Sluttede turen ved at sidde på bakken og nyde den fantastiske udsigt.

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles