danlendenosv

GAVEIDE: GI' EN FISKEOPLEVELSE!

TIL ØRRED, STALLING OG GEDDE!

1000_200_sangstrup.jpg

Let grej og bare arme

Lørdag den 15. august 2015.

150815 rena kursus damer

Ankom til meget varmt sommervejr og fluefiske kursus for en flok norske kvinder! Har selv planer om fremtidige augustkurser med Rena Fiskecamp som base, mere herom senere!

Norge, Rena.

I fuld flor

Kørsel om natten er ikke mig, og da det blev mørkt holdt jeg da også ind og tog en blunder. Da det igen lysnede trillede jeg nordpå. Mødte både elg, ræve, grævling og rådyr, som heldigvis ikke kom i nærkontakt med Touranen.

 Ankom lidt over seks om blev budt velkommen af Torben og Jens Erik, der havde morgenkaffen parat!

Et par timer på øjet, i udstrakt stilling, min dejlige ferielejlighed på Rena Fiskcamp, var nok... 

Grejet belv pakket ud og snart var vi i drift på elven.

Det første jeg bemærkede var den store mængder mosser og vandplanter, som smukt bølgende i strømmen. Bemærkede også, at klækningerne ikke var så intense som vi har oplevet i forsommeren. Godt nok var der både forskellige døgnfluer, slørvinger og vårfluer, men mængden var reduceret. 

Allerede da vi søsatte, så jeg en ørred der regelmæssigt tog insekter på overfladen. I trejdie kast hapsede den fluen... 

Efterhånden som sol og temperaturen steg blev der ængere mellem de fiske som vi så bryde overfladen. Fandt dog en flok stallinger, der dog var så snu at de ikke lod sig friste. Prøvede ellers med vårflue, stangelben og fluemyre imitiationer. De får en tur en af de nærmeste dage - så kan di lære det!

Fangede på turen nedstrøms til "Leopart" broen vel 8 ørreder i mindre størrelse. Havde desuden et par gode på fluen - blandt andet en godt 50 centimeter smuk gyldenfarvet ørred, der smuttede af fluen lige da jeg skulle til at lande den. 

150815 rena ranunkler

Med en betydeligere lavere vandstand og bl.a. vandranunklerne i fuld flor præsentere Rena sig på bedste måde. 

150815 rena torben jenserik

Vi har fundet en flok stallinger og prøver diverse fluer på forfanget. Det blev til et par enkelte hug, men ingen i nettet! Forrest Torben, bag Jens Erik der begge er fra Holstebroområdet og bestemt ikke får mangel på proviant på turen!

150815 rena trout

Selv om de ikke er store, er de smukke! Nyder det lette fiskeri og Bjarne Fries stangens rytme der bestemt være streshæmmende!

150815 rena trane

 Uden for mit vindue går denne smukke trane og hygger sig godbider i det nyslåede græs.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers