danlendenosv
1000_200_dryfly_seatrout.jpg

Rena's guld

Tirsdag den 9. juli 2019.190709 rena trout

En af dagens smukke Rena ørreder som stod langs kanten i et stille bagvand.  

Rena, Deset

Efter nogle gode dage med guiding, selskabsfiskeri og test, valgte jeg i dag at fiske alene. Lars Andersen, Henrik Minor Vedel og Knud Stangegård valgte modsat den lange drifttur. 

Socialt eller alene?

Er faktisk til begge dele. Hyggeligt at fiske og dele erfaringer med ligesindede, men bestemt også en nydelse at være et i mit eget selskab. 

Satte båden i ved Deset og så med det samme en masse døgnfluer i spinnerstadiet. Desuden var der en del duns og vårfluer på vandet.

Udsigten lød også på svag og ind imellem let vind. 

Bagvandsfisk

Valgte i dag at udfordre ørrederne i de rolige bagløb. Ved erfaringsmæssigt, at det her er ørreder der krydser omkring og ind imellem tager et insekt på overfladen. 

Når jeg fisker på denne måde ta’r hver fisk lang tid... Og for ikke at skræmme de sky ørreder, skal der sejles i positionen og vigtigt; laves mindst mulig uro i vandet. På pladsen kan jeg så sidde og vente på at ørreden giver sig til kende. Da det også typisk er fisk som flytter omkring i området, skal jeg prøve at aflure dens “rute”. Det kan godt tage en time eller to.... 

Når det lykkes er belønningen så til gengæld det hele værd. At se ørreden inhalere tørfluen og mærke fast fisk, er klimaks - og hver gang en fantastisk oplevelse. 

På dagens tur fik jeg fem smukke ørreder i nettet. Ville også godt have hilst på et par stallinger/harr, men de blev ikke hængende længe nok på min flue.

Sluttede dagen ved at få tændt grillen og hygget med Knud, Lars og Henrik (Mong)

190709 rena dayfly

Havde mest succes med denne tørflue der flyder højt på vandet.190709 rena duckfamely

Endnu er den lille familie samlet. Ællinger nyder godt af de mange insekter og vokser hurtigt. 190709 rena knud stalling

Knud Stangegaard fik denne store stalling til at tage sin tørflue.190709 rena lokal

En af bådfiskerne lægger an til at nette en ørred.190709 rena sunlight

Mens jeg venter på at ørreden giver sig til kende kan jeg nyde aftensolen.190709 rena sandbanke

I bagvandet bag sandrevlen fouragerede flere pæne ørreder.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles