danlendenosv
1000_200_nz_turangi.jpg

Tid og sted...

Søndag den 14. juli 2019. 190714 rena holmbo hl male

Dagens første ørred var bestemt ikke tilfreds med at den måtte en tur i nettet og op foran kameraet, der var sat med selvudløser. 

Rena.

Vejret

Det hele går op i en højere enhed. Det rumler med lidt torden østpå. Vejen er fugtig efter en regnbyge og det er vindstille...

Vel ankommet kunne jeg med det samme se, at der var store døgnfluer på vandet, tilsyneladende både Emphemera Danica og Vulgata - vores største døgnfluer som erfaringsmæssigt kan få selv de største ørreder og stallinger til overfladen.

Godt jeg kom afsted!

Døgnfluer

De sidste dage har vi set flere og flere af de store døgnfluer ved elven. Fredag så vi for første gang at ørred og stalling der viste interesse for det mægtige måltid, der typisk er tre, fire gang større end de øvrige døgnfluer, som længe har stået på fiskens menukort. 

Startede med at kægge mig lang bredden hvor jeg fulgte døgnfluernes vej ned af strømmen. Hovendparten var ikke på vandet i ret lang tid. De lettede og satte sig i vegetation for at forberede slægtens videreførsel. 

Enkelte lå lidt længere på vandet. Nogle havde vanskeligt ved at frigøre sig fra puppehylsteret, men andre var lidt længere om at få gjort vingerne flyveklare...

Så snart en ørredmund der åbnede sig og en majfue der forsvandt. Ventede lidt og kunne så se, at hver gang en af majfluerne drev over, så endte den med usvigelig sikkerhed i ørredmaven.

Havde bundet en af de smukke Vulgata imitiationer, som Kaj Kirkeby havde kreeret, på forfanget. Fluen blev sendt i retning mod den sultne ørred. 

Det er vigtigt, at fluen driver på samme måde som dens naturlige forbilled, altså frit med strømmen. Det gjorde min!

Ørreder

Rena's ørreder er stærke og der skal fightes et godt stykke tid før end de kommer tæt på landsningsnettet. Men efter nogle minutter og et par udløb og spring, måtte ørreden overgive sig og komme en tur i nettet nettet hvor jeg skyndte mig at tage et par foto og iøvrigt nyde synet skønheden - Rena's guld! 

Drev lidt lægere nedstrøms og fandt snart en anden majfluesulten ørred. Denne fisk fik samme oplevelse ligesom den  blev beundret og fotograferet inden genudsætningen. 

Uheldigvis klarede det op. Solen fik fat, temperaturen steg voldsomt og de store døgnfluer forsvandt fra overfladen. 

På vejen retur, på den modsatte side tog jeg dagens sidste ørred - også en skønhed på omkring 50 centimeter.

GUIDETURE

Der er fortsat få ledige dage til en tur i Guidebåden. I min to personers båd drifter vi helt ned i Løbsjøen og i den store driftbåd går turen til opsamlingsstedet optrøms "Leopard" Broen. Yderligere og booking? Kontakt i givet fald Lars på Rena Fiskecamp (telefon: +47 954 94 972).

190714 rena holm trout net

I den store guidebåd bruge vi en fiskekasse fyldt med vand når fisken skal beundres og afkroges. Når jeg fisker fra pontonbåden lægges fisken i det store Fisknät (knudeløst) mellem pontonerne.190714 rena holmbo weather

Ingen vind, høj luftfugtighed. Godt jeg kom afsted inden middag.190714 rena holmbo vulgata

Originalen og Kaj Kirkeby's imitiation. I dag faldt begge fluer i ørredernes smag.190714 rena holmbo spent

Æggene er lagt og kræfterne brugt op - livet rinder ud....190714 rena holmbo hl female trout

En af Rena smukke hun ørreder blev fristen af majflueimitiationen.

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles