danlendenosv
1000_200_rena_sunset.jpg

Guide: Elv og sø

Onsdag den 18. juli 2019. 190717 rena guide rune trout

Rune Hansen stog for aftenens sidste ørred.

Rena: Fra Strømstad til Dæmningen i Løbsøen.

Ørreder under land

Havde i dag fornøjelsen af at styre årerne i den store drift guidebåd. For at passe fluestængerne og fange fiskene, havde indehavere af Rena Fiskecamp, Lars B. Johansen og norske Rune Hansen indtaget for- og bagsæde. 

Vejret var perfekt; vindstille (til at starte med), fugtigt med en lille byge og sol. 

Af en eller anden grund, var der kun få insekter i luften og på vandet. Og på turen, så vi da også kun få ringende fisk. 

Så i stedet for at vente og kaste til synlige fisk, blev der satset på at en flue præsenteret på ørredens standpladser, kunne friste.... 

Der gik da heller ikke lang tid før end denne taktik blev belønnet. Lars fik sit "Dyret" (tørfluen)  præsenteret tæt under land og en af de større ørreder "slog til".

På turen nedstrøms kom flere ørreder i nettet, og som Lars, der jo normalt er guiden siger: "Dejligt at kunne se, at mine vanlige anvisninger til klienterne  om hvor fluen skal placeres dokumenteres..." Gang på gang måtte nettet i bug og en ørred afkroges i baljen. 

Stallingsletten

Havde aftalt at der skulle spises middag i den øvre del af Rødstrømmen. Mens vi hyggede og spiste, så vi flere gode ørreder og stallinger tage døgnfluer og vårfluer på overfladen. 

På turen ned satte jeg ankeret og så der kunne kastes til de mange fine fisk. Et par mindre ørreder, og mange flere stallinger lod sig friske og måtte ind til afkrogning og måske et foto. 

Delta og sø

Desværre valgte vinden at give lidt "krøller" på den ellers blanke vandoverflade i området neden for "Leopardbroen".  Havde håbet på en af de magiske aftener med blankt vand, insekter og masser af overfladeaktive ørreder og stallinger. 

Fandt dog et par ringende pæne ørreder inden under land. Ørrederne tog kun insekterne periodisk og blev ikke fristen af "Dyret" eller en højtflydende CDC caddis. 

I stedet satte Lars en af mine Pheasant Tail varianter på forfanget. Nymfen blev kastet godt 20 meter skråt opstrøms og havde snart kurs mod ørreden. Det var et godt sats og snart lå der en ørred på 45 centimeter i nettet. 

Vinden tog til og for at komme den nedstrøms måtte årerne i brug. 

Nu var det Runes tur! En nymfe fisket "dead drift" (samme hastighed nedstrøms som båden), var mere end en flot ørred kunne modstå.

Rune havde fået masser af ørreder i løbet af dagen, men de fleste var mindre. Pheasant Tail nymfen leverede nu dagens største ørred til Rune. 

Havde håbet på en stille aften og ringende storfisk i Løbsjøen. Men modsat hvad jeg oplevede for et par dage siden, var der i aften ikke insekter og overfladefisk. 

Hvad der ikke var af fisk, var der til gengæld af modvind. Årerne måtte bruges flittigt på den godt 3 kilometer lange tur ned til dæmningen. Der blev fisket lidt med nymfe og et par gedder og en enkelt aborre gik til biddet.190717 rena guide lars trout

Ørreden stod i strømlæ tæt på bredden mellem en træstub og en sten.190717 rena guide lars harr

Lars B. Johansen nyder en af de flotte stallinger efter en række ørreder blev fanget og genudsat. 190717 rena guide rune harr

Rune Hansen med en af dagens de flotte stallinger/harr.190717 rena guide middag

 Halvvejs gennem turen var det tid til middag i det grønne.190717 rena guide lars rune pike

En gedde har taget den lille streamer og måtte efter en længere fight en tur i nettet. 190717 rena guide lars mini gedde

På den lange tur gennem Løbsøen blev det til en aborre og et par gedder. 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles