danlendenosv
1000_200_french_partridge.jpg

Vind og nymfe

Torsdag den 18. juli 2019.190718 rena trout nymph

På nymfe. Aftenen var blæsende og jeg så kun få fisk i overfladen. 

Rena, Deset.

Vind og tørfluefiskeri

Blæsten er ikke fremmende for det tørfluefiskeri vi alle sammen elsker og ser frem til. Og lige som de fleste andre, foretrækker jeg helt klart at præsentere min tørflue for en ørred, stalling eller helt, der tager insekter på overfladen. 

Torsdagen havde været blæsende og da jeg ved syvtiden tog ned til elven og søsatte, var vinden så kraftig, at jeg på de strømsvage strækninger blev blæst opstrøms.

Da der hverken var insekter eller fisk på overfladen, valgte jeg at binde min Pheasant Tail variation på det lange 0,16 mm forfang. En klar fordel med nymfen, når det er så blæsende er, at den er mere kompakt og lettere at præsentere end tørfluen, på trods af vinden.

Fiskede blindt over områder og på pladser hvor jeg tidligere har set ørreder. 

I et bagvand, langs strømkanten var der gevinst. Ørreden tog nymfen hårdt. En smuk Renaørred på omkring 55 centmeter lå snart i nettet.

Gensynsfisk!

Da jeg forleden roede langs kanten skræmte jeg i det lave vand en større ørred. Tænkte, at den nok var vendt tilbage til området og blev bekræftet da jeg så en fisk jage i den nærliggende rankegrøde. Sneg mig tættere på området, og da jeg var inden for kastevidde blev nymfen præsenteret.

Ørreden syntes åbenbart godt om rødlige kobber og fasanhale nymfen, der har fået hovedet forseglet i en portion Raid Zap.

Fighten var lidt dramatisk idet ørreden havde taget nymfen på indersiden af den ellers tætte rankegrøde. Heldigvis holdt ørreden sig i overfladen så jeg kunne padle ud i det frie vand. Efter en tur i nettet og et foto kom den smukke fisk tilbage i sit rette element. 

Omkring titiden lagde sig vinden sig endeligt. Fortsatte da lidt med nymfen og fangede en helt/sik.

Snart var det helt vindstille og nymfen blev udskiftet med en CDC sedge, der matchede de mange døgnfluer og vårfluer som nu sværmede, og var på vandet.

Et par traditionelle tørfluefisk blev landet og genudsat inden jeg omrking midnat returnerede til Rena Fiskecamp. 

GUIDETURE

Der er fortsat få ledige dage til en tur i Guidebåden. I min to personers båd drifter vi helt ned i Løbsjøen og i den store driftbåd går turen til opsamlingsstedet optrøms "Leopard" Broen. Yderligere og booking? Kontakt i givet fald Lars på Rena Fiskecamp (telefon: +47 954 94 972).

190718 rena trout net basket

Dagens anden ørred jagtede mellem rankegrøden.190718 rena trout net

Dagens første ørred stod i en strømkandt tæt på land.190718 rena sik nymph

Det blæste rimeligt krafttigt da jeg tog ud. Fiskede med nymfen, som heltene også godt kan lide. 190718 rena helt

Der er en meget stor bestand af den velsmagende helt i Rena elven. Lørdagens middag er sikret!

190718 rena ewening

Aftenen sluttede med vindstille og lidt tørfluefiskeri.190718 rena helt smoked

Min aftensmad. Helten var blevet saltet og lagt i køleskabet et døgn inden rygningen. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles