danlendenosv
1000_200_rena_pontonboats.jpg

Guide: Lokal rundtur

Lørdag den 20. juli 2019.190720 rena deset helt

Et par lækre helt måtte lide den tort at ende i rygeovnen.

Rena - Deset

Umuligt at forudse

Insektklækninger og fiskenes aktiviteter på og over overfladen, er næsten umulig at forudse. Selv om betingelserne tilsyneladende er optimale med vindstille og høj luftfugtighed, kan elven virke næsten fisketom. Modsat kan en dag med sol og og en frisk tør vind overraske positivt. 

Om det er i dagstiimerne, eller om aftenen og natten magien kan opleves, kan også virke lidt tilfældigt. Mest sikkert fiskeri syntes dog at kunne opleves om aftenen, dette specielt lidt hen på sæsonen. 

Mit bedste råd er, at det bare er komme ud når lejligheden byder sig!

I dag havde jeg aftalt at skulle fiske lidt med tørflue enusiasten  Kaj Kirkeby og lidt senere Steen Ellemose. Vi skulle fiske i lokal området ved Deset fra min to personers Anderson pontonbåd. 

Kaj Kirkeby var første mand på forsædet.

Mens vi klargjorde båd og grej, kunne vi nyde synet af en ørred på omkrig kiloet der tydeligvis overflade fourgerede i et område med stille vand lige udenfor søsætningspladsen. Udover den ene fisk, der åbenbart ville byde os velkommen, var der ikke meget aktivitet at se på den ellers spejlblanke overflade. 

Med Kaj Kirkeby på forsædet gik turen opstrøms men vi spejdede efter fisk. 

Det var en af de dage hvor kun fisk viste sig med enkelt ring (vak). 

Kaj fiske de "blindt" med sin tørflue hen over pladser der normalt holdt fisk. Et par gange var der dog også bud efter tørfluen, desværre netop lige på det tidspunkt hvor Kaj var uopmærksom. 

Formiddagen gav os også en regnbyge, som desværre heller ikke satte gang i klækninger og fisk. I stedet blev vandet fra oven afløst af en frisk vind fra skiftende retninger. 

Gensyns ørred

Havde fisket lidt med min Pheasent Tail varient da vi passerede den standplads hvor jeg fredag aften krogende og mistede en god ørred. Tænkte, at den hellere måtte få tilbuddet i dag. Præsenterede nymfen tæt på land i det lave vand og mærkede umiddelbart efter hugget. Desværre var ørreden, der nok er tæt på de 60 centimeter, ikke kroget godt nok. Så modsat fredag, mærkede jeg i dag kun hugget, så siden af den smukke ørred og den strore trykbølge den rejste i det lave vand. Mon ikke det bliver til "alle gode gange tre" inden ørreden kommer i nettet og til portrætfoto ?

Eftermiddag

Steen Ellemose satte sig på forsædet godt kllar til eftermiddagsturen. Vinden som efter regnbygen var taget til gjorde ikke forholdende optimale. Fandt nogle områder med stille vand, men igen uden den store insekt og fiskeaktivitet. 

Det blev, de manglende fisk til trods en hyggelig tur med hygge snak og en mindre ørred på Steens tørflue. 

Aftenen gik med grill og heltrygning. Også dejligt at være sammen med norske familier på en god nordisk aften. 

Tror forøvrigt at Steen og Kaj blev lidt forelsket i en to personers pontonbåd....

190720 rena deset jake

Amerikanske Jake Seamons som jeg mødtes med for nogle år siden, og som jeg bl.a. fiskede sammen med i Glenstrup Sø og Mariager Fjord, driftede i dag ned af Rena elven. Billedet er taget inden vinden "krøllede" den ellers blanke overflade.190720 rena deset kaj steen

Kaj Kirkeby og Steen Ellemose fik i løbet af dagen en lokal rundtur i min Anderson Guidebåd.190720 rena deset helt steen kaj

Steen Ellemose og Kaj Kirkeby ser frem til at sætte tænderne i den nyrøgede helt.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles