danlendenosv
1000_200_rainbow_colorful.jpg

Guide: Lille Grand Slam

Tirsdag den 23. juli 2019. 190723 rena grayling release

Markus Müller genudsætter en af dagens stallinger i sit rette element. 

Rena

Stigende temperatur - faldende vand!

På dagens tur i driftbåden skulle jeg guide tyske Florian Weck og Markus Müller der er indehaver af Zefix Flyfishing Shop i Munchen ( https://www.zefixflyfishing.de )

Det var rimelig stille og vi startede ved titiden fra søsætningspladsen i Strømstad.

Havde håbet på, at det gode vejr ville være ensbetydende klækninger og mange ringende stallinger og bækørreder. Men i stedet for klækninger oplevede vi at temperaturen bare steg og steg, mens vandstanden i elven tilsvarende faldt. 

Stoppede op rigtigt mange gange for at spejde efter overflade aktive fisk. Selvfølgelig kunne man udskifte tørfluen en nymfe, men når man som Markus Müller på dagen var ægte tørflue freak, er dette IKKE en mulighed. Makkeren Florian Weck var mere pragmatisk og bandt på min anbefaling snart en belastet nymfe på forfanget. 

Nymfen gav fisk og lidt mindre ørreder og stallinger gik til biddet. 

Engangs vak

Det mest optimale, når det gælder et givtigt tørfluefiskeri efter stallinger og ørreder, er en passende mængde insekter på overfladen og fisk der regelmæssigt stiger til overfladen for at fouragere. Modsat er det langt mere "besværligt med de fisk, der kun periodisk stiger til overfladen. Der kan måske gå ti til femten minutter mellem hvert vak, som nordmændende kalder det, når en fisk spiser et insekt på overfladen. På engelsk hedder det et "rise" og vi danskee siger at fisken ringer. 

Mens vi driftede ned af elven holder vi et vågent øje med eventuel overfladeaktivitet. Da jeg samtidig har rigtig mange års erfaring med hensyn til fiskenes standpladser gennem sommeren og ved skiftende vandstand, anker jeg båden op på udvalgte pladser. Der holdes et vågent høje med eventuel overflade aktivitet. 

Heldigvis lykkes det flere gange at lure en engangs vak'er. Mest succes havde vi når tørfluen umiddelbart blev præsenteret på nøjaktigt det spot hvor vi netop havde set fisken ringe - the rise.

Gang på gang blev tørfluen inhaleret og gang på gang mistede Markus Müller den ellers fine stalling og ørred. Værst var det når jeg tog nettet i hånden og gjorde kar til landingen... Sådan er det engang imellem. Ingen fejl og alligevel mistede fisk.

Blev med et glimt i øjet enige om, at jeg holdt mig fra nettet indtil jeg fik signal fra Markus Müller.

Trods de vanskelige forhold, kom der både ørreder, stallinger og en enkelt helt/sik i nettet og baljen, hvor fisken straks placeres for afkrogning.

I det varme vejr blev vandet i baljen selvfølgelig udskiftet i løbet af dagen. 

Det var Markus Müller der på dagen fangede stallinger, ørreder og helten på tørfluen. Den lille Rena Grand Slam var i hus!

Sluttede ved Leopard Broen godt 12 timer efter vi var startet driftturen ved Strømstad.

190723 rena fight

For at strække benene og blive afkølet en smule i det kølige vand blev det også til lidt vadefiskeri. Markus Mükker fighter her en stalling som tog tørfluen i strømmen.190723 rena boat

Jeg er gået på land for at spejde efter overflade aktive stallinger og ørreder. Markus Müller og Florian Weck har sat sig til rette i driftbåden.190723 rena flo grayling

Florian Weck fiskede lidt med nymfen og det blev til nogle mindre ørreder og stallinger. Nogle timer senere var de bare arme blevet meget røde af solen.190723 rena grayling

Markus Müller må erkende, at det ikke er ensbetydende at få fisk i nettet, at tørfluen bliver præsenteret korrekt og taget af fisken. Markus mistede vel omkring 10 stallinger og ørreder under fighten på dagens tur. 190723 rena tatoo

Ingen tvivl om at tyske Markus Müller er kæmpe fan af norge og stallingen. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles