danlendenosv
1000_200_dryfly_seatrout.jpg

Rena: tak for alt!

Søndag den 28. juli 2019.190729 rena trout

Startede dagens fiskeri ved Deset broen hvor et par smukke ørreder og stallinger ventede på nymfen!

Rena, Deset

Hedebølge og vandtemperatur

Havde brugt dagen på at pakke, se lidt TV på Mac'en og samle lidt vilde blomsterfrø til haven hjemme i Randers. Tænkte flre gange på fiskeri, men 32 grader i skyggen var ikke lokkende. Først sidst på dagen da temperaturen kom ned 26 - 27 grader, gik turen ned til Holmen hvor jeg for sidste gang i denne omgang søsatte Mosqeetoen. 

Ikke overraskende var vandstanden faldet yderligere. Temperaturen i vandet er dog stadig på den rigtige side af de 15 grader, altså stigende. Vi må håbe på lidt sydlig vind, køligere vejr og gerne lidt vand. Hvis ikke vil temperaturen stige hurtigt og nærme sig den kritiske temperatur på omkring 18 grader. 

Var der ikke tale om C&R fiskeri, ville en høj vandtempratur ikke være så negativ. Men når vi som i Rena genudsætter fiskene, helst i i bedst mulig og levedygtig form, kan lange fight i det varme vand, være mere end stallingen og ørreden kan holde til. 

Få insekter!

Ikke overraskende var der kun få insekter på og over vandet. Lidt vårflueaktivitet og et par ringende/vak'ende fisk kom dog frem i løbet af aftenen. En ørred og en stalling bed da og på "Dyret" inden jeg som aftalt ved titiden gik i land og op til den ventende grill og pølser. 

Nymfefisk

Ellers benyttede jeg sidste aften med en nymfe på forfanget. Det er effektivt og flere stallinger og ørreder samt en enkelt helt blev fristet.

Mest tid brugte jeg imidlertid på et par af mine "gamle kendinge" - større ørreder, der tydeligvis jagtede årsyngel i og lige uden for rankegrøden. 

Kastede flere gange til aktive fisk og havde da også et enkelt godt tilbud. Desværre blev ørreden ikke hængende selv om den tydeligvis var interesseret i min Pheasant Tail varien. 

Kunne se, at der lå et par tomme øldåser inde i kanten, lige i nærheden af hvor "mine" ørreder havde jagtet mest ivrigt. 

Da jeg stoppede fiskeriet, sejlede jeg ind for at samle dåserne op (noget jeg altid gør på mine ture), blev jeg overrasket. I det lave vand, næppe mere end 30 centimeter dybt, stod to flotte ørreder åbenbart og hvilede sig. Jeg nåede at se fiskene inden de så mig. Den mindste var omkring 50 centimeter og den største vel omkring de 60 centimeter. Sikkert de fisk jeg havde set jage i rankegrøden? 

På gensyn!

Håber at jeg igen næste sommer får mulighed for at besøge Rena. I år har det været helt fantastisk og jeg skylder Anita og Lars B. Johansen på Rena Fiskecamp en kæmpe tak for gæstfrihed. Jeg føler nærmest at jeg har fået famile i Deset

190729 rena sik

Smuk sik der tod min nymfe. Har røget, vacumpakket og frosset sik/helt der skal med hjem til Randers. 

190729 rena spot

Ørrederne jagter årsyngel langs grøden. I løbet af aftenen så jeg flere gange store ørreder jage vildt helt inde i rankegrøden.190729 rena hot

Også søndag bød på ekstremt høj temperatur. Faktisk var der et varsel på min vejr app.190729 rena hot air

Når du pumper båden op med luft, der er mere end 30 grader varmt og derfor fylder mere, vil du efter en time i det 14 grader kolde vand opleve der mangler luft i pononerne. Derfor har jeg altid en lille K-PUMP liggende i ryglommen på sædet. 190729 rena henrikke

Lærte også denne lille hjerteknuser at kende. Henrikke der snart et 8 måneder syntes også det er for varmt. Heldigvis var der lidt skygge på taressen ved den tidligere cafe.190729 rena boat

Efter en fantastisk sommer, var aftenens tur den sidste i denne omgang. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles