Vemodigt farvel...

Søndag den 2. august 2020.200802 rena helt sik fluegrej

Rena: Sidste tur i denne omgang. På nymfe og tørflue kom helt og ørred i nettet!

Sluttede med at hjemtage endnu en rygehelt som blev saltet og lagt på køl. Planen er at fisken ryges i Randers mandag aften:

Norge, Rena

Sommeren 2020

Jeg kan som altid  se tilbage på mange gode oplevelser og flotte ørreder, stallinger og helt. 

Vejrmæssigt startede de et med hedebølge og på min første guidetur var temperaturen plus 30 grader og natten plus 20, altså tropenætter!

Ved månedsskiftet fik vi så et omslag i vejret som fik temperaturen dramatisk ned.

I stedet for tropevarmen, som jeg bestemt ikke syntes om, fik en langvaring periode med førog fremmest maser af vind de fleste af døgnets timer. 

Oplevede hvorledes vandtemperturen i Rena elven, efter nogle dage med kraftig sydlig vind faldt med næsten seks grader og derved satte al fiskeaktvitet minimalt niveau. Oplevede også at et skift til vind fra nord lige så hurtigt fik temperaturen op på 12- 14 grader.

Husker også et par nætter hvor temperaturen kom ned på frysepunkte.

Ligeledes vil juli 2020 blive husket for måneden hvor regnjakken for alvor blev testet. 

Insekterne. 

Det omskiftelige vejr er sikkert også årsagen til, at døgnfluerne klækninger foregik uforudsigeligt. Klækninger og spinnerfald var umuligt at forudse og det kunne lige så godt foregå morgen, formiddag som om aftenen.

Mødte alle de gængse arter døgnfluer, flest og hyppigst Bäetis Rhodani, men og så alle de øvrige døgnfluer, som er beskrevet i litteraturen og omsat til diverse fluemønstre. 

De flest af døgnflue arterne, har jeg kunne møde på elven det meste af måneden, ikke som massive klækninger, men sporadisk på forskellige strækninger. 

Fx. har jeg på stort set alle mine ture oplevet Danica og Vulgata, ikke i voldsomme mængder der fik ørrederne til at gå amok, men typisk nogle få eksemplare. 

Elven

Da jeg ankom lige efter midsommer, var grødevæksten sparsom.  

På mine daglige ture har det været en stor oplevelse at se ed fuld styrke har brugt de lange dage optimalt. Faktisk kunne man se hvorledes fx. vandranunklerne voksede dag for dag og snart stod med de smukke hvide og vleduftende blomster. 

Og ællingerne fra de mange forskellige andefugle, som da jeg ankom var på størrelse med et rundstykke, har nydt godt af den næringsrige elv. På turen i dag, var det således vanskeligt at skelne ællingerne fra de voksne ænder!

Dagens fisketur

Tog afsted eftermiddag og da jeg havde en invitation til at spise med hos Anita og Lars, blev det en kortere tur. 

Kun få fisk viste sig i overfladen og jeg valgte at "bade" mine nymfer, men havde selvfølgelig også tørfluerne med. 

På min rødlige kobber/fasanhane nymfe blev fire helt fristet. Kun en helt/sik kom dog i nettet og med hjem til saltning og køleskab. 

Også en ørred tog nymfen og inden jeg sluttede, blev det også til en afluttende tørflue ørred i mindre størrelse.

200802 rena deset

 

 MERE OM MINE FISKETURE I NORGEhttps://brakvand.com/fisk-fangst/norge

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers