danlendenosv

God vind og friske fisk

Tirsdag den 31. marts 2020.200331 yderfjorden randers trout

Tre mindre ørreder blev fristet af Brakvandrejen og kom efter en tur i nettet retur i fjorden. 

Randers Fjord.

Først en nyhed: Hornfisken er ankommet.... Det er tidligt, men det er nok den milde vinter der lokket den langnæppede ind i Kattegat og i vores fjorde. 

Det var Henrik Minor Vedel (Mong) Der flere gange havde hornfisk efter og på fluen. Du er således adviceret hvis du den kommende tid mærke det typiske gentagne småpilleri i din flue. 

Igen i dag, blev der holdt god sikker afstand. Ingen af os ønsker at smitte eller blive smittet med Corona. Både mens grej og vore pontonbåde blev klargjort og under fiskeriet og frokostpausen blev der hold den anbefalede afstand. Selvfølgelig kørte vi også i hver sin bil.

Fiskeriet startede vi med i faldende vand. Første fisk tog fluen i det lave vand langs sejlrenden ud mod pollene. Her havde jeg også et par hug - hornfisk? En af fiskene blev dog solidt kroget. Dejligt med en ørred tæt på de 50 centimeter. Ørreden blev efter et hurtigt foto genudsat, hvilken burge gælde langt flere af de fisk der fanges i fjorden og langs Djurland. 

Som det er beskrevet og er Gudenåens ørredbestand helt i bund. Vi har i vores vandløb masser af gydepladser der der ikke benyttes som følge af for får ørreder.

En ørred der bliver genudsat har chancen for at komme på gydepladserne i næste sæson. Bliver den bragt med hjem bidrager du til en yderligere forringelse af fiskeriet.... 

Det blev til to ørreder mere der også blev returneret i god form. 

Vinden tog til og vi besluttede at slutte.

Et lille uheld, fremgår af nederste billede illustrere at selv den mindste sten kan få betydning... Mong måtte ro i land! 

200331 yderfjorden randers vadehav

Inden Gudenåen og fjorden forenes med Kattegat passeres et mægtigt vadehavsområde beliggende øst for Udbyhøj.

200331 yderfjorden randers ferry

Vind og bølger var udadgående og strømmen indadgående da jeg passerede Kabelfærgen der lå i lejet ved Udbyhøj Syd.

 200331 yderfjorden randers skrue

På fjorden sydside, tæt på havnen ligger der en enkelt større sten på sandbunden.... Hvem mon det gik galt for? 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles