danlendenosv

Koldfront ved Udbyhøj

Søndag den 10. maj 2020.200510 udbyhoj release

Ørreden genudsættes med et ønske om at fortsat vokser og bliver gydemoden.

Randers Fjord, Udbyhøj 

Dagens tur gik til en af mine favoritpladser, nemlig udmundingen af Randers Fjord. Havde en aftale kmed min gamle ven Jens Ole Frier som jeg har kendt siden slutningen af 70'erne hvor vi bl.a. bandt fluer i legendariske Himmerlands Fluebinderlaug. Tiden går og vi har siden været on/of indtil i vinter, hvor jeg blev kontaktet af Jens Ole, der gerne villle prøve en pontonbåd. 

Som sagt så gjort og det endte med at Jens Ole Frien blev den lykkelige ejer af en Anderson Mosqeeto, magen til mit fartøj. 

I dag skulle vi så prøve at fiske sammen. 

Havde dog ikke forudset, at vinden ville tiltage som den gjorde i dag... Forøvrigt sjælden at vinde er svagenre en forudset i vejrudsigten!

Sammen med koldfronten blev der skruet godt op for "blæseren" og der skulle arbejdes gordt med svømmefødderne for at holde kursen og fiske over de sædvandluge gode steder. 

Med koldtfronten faldt lufttemperaturen til under 10 grader mens vandtemperaturen i den rodlige del af "Gammeldybet" kunne kviksølget til at vise 13 grader. 

Havde på dagens tur fat i en del hornfisk og en enkelt ørred. 

Jens Ole Frier har i et helt liv beskæftiget sig med ørreden. Dejligt, at der herfra lyder et klart ja til produktion udsætning af smolt for at øge fiskebestanden i den næringsrige fjord der uden at lide overlast kunne producere flere tons ørreder... Det er noget der skal arbejdes med, samtidig vi i fælleskab må presse på for at forbedre opvækst og- gydevandløbene. Du kan læse mere om Jens Ole Frier her: https://www.researchgate.net/profile/Jens_Ole_Frier 

200510 udbyhoj kaffetid 

Startede dagen med kaffe og berigende snak om ørredens biologi og adfærd i selskab med PhD Jens Ole Frier...

200510 udbyhoj jof boat

Pontonbåden giver mulighed for sikkert at nå fiskepladser uden at glide på glatte sten, eller synke ned i den bløde bund. 

200510 udbyhoj jof release

Jens Ole Frier genudsætter en mindre ørred.  

200510 udbyhoj trout

En mindre, men meget velnæret ørred - der er masser af føde i fjorden!

200510 udbyhoj horn

Hornfisken har invaderet vores fjorde og kystnære områder i anledning af årets gydning. 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles