danlendenosv

Grå sæsonafslutning!

Onsdag den 11. november 2020.201111 Randers Fjord springende orred

Fandt lidt ørreder og "fangede" denne på et lidt uskarpt billede.

Randers Fjord, Udbyhøj

Blankt, vådt og gråt!

Der er ikke garenti for fangst, men der er altid god stemning og herlige naturoplevelser når båden søsættes ved Udbyhøj Lystbådehavn og når jeg fisker i yderfjorden. 

Var på pladsen ved nitiden og startede med en god snak med en af kommunens rottefængere som også var jagt og fiskeinteresseret. 

Bemærkede med det samme at vandet var faldende og valgte, på trods af at jeg godt kunne bruge lidt ro motion, at montere Torqeedoen. Et godt valg! 

Startede med at fiske på kanten af sejlrende ud mod pollene. Havde her en enkelt følger, og snart også en nysgerrig sæl der fulgte mig på sikker afstand. 

Sejlede ind over det lave vand og ind i "Gammeldybet" hvor jeg i løbet af et par timer havde fat i nogle mindre blanke ørreder, der belv genudsat. 

Eftermiddagen byder på møde i Landdistriksudvalget, og på vejen retur til Randers gjorde jeg holdt ved Øster Tørslev Å, der er en af de bedre gydevandløb med tilknytning til Randers Fjord. Ser ud til at der har været rodet lidt rund i gydegruset. Så også nogle mindre stationære ørreder.

201111 Randers Fjord blaretang 

Vandet faldt og fritlagede det store vadehavsområde i den ydre del af fjorden. 

201111 Randers Fjord somarke

Med en kraftig udadgående strøm, var det et godt valg at benytte motoren.  

201111 Randers Fjord lavvandet orm

I den bløde bund er der masser af orm og når vandstanden er lav, en del fouragerende fugle. 

201111 Randers Fjord Free Gudenaaen

Ministeren har sagt, at hun inden årets udgang vil træffe en beslutning for Gudenåens fremtid. Håber på en fritløbende å, der vil tilgængeliggøre rigtigt mange gydepladser, også til den trængte havørredbestand. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles