danlendenosv
1000_200_browntrout-_net.jpg

Ålegræs og snak!

Onsdag den 5. oktober 2016.161006 stevns redvig waves

Vinden er frisk fra det nordlige hjørne så vi satsede på sydsiden. Desværre blot for at konstatere at løsrevet ålegræs lå tæt mange meter ud fra strandkanten.

Stevns, Rødvig og Fakse.

Umuligt at fiske - god tur!

En konference i Jørlunde gav mig anledning til at lægge vejen for Stevns. Havde invieteret mig selv til at besøge Jesper Kragh-Stetting der bor centralt på halvøen. 

Vinden var frisk fra det nordlige hjørne så vi var hurtige enige om at besøge området syd for Rødvig, som vindmæssigt vil ligge i læ. Men desværre kunne vi snart konstatere, at de sidste dages østenvind havde drevet store mængder løsreven ålegræs ind til kysten. En bred "grødlignende" bræmme umuliggjorde alt fiskeri. 

Kørte længere sydpå til området nord for Fakse. Men også her var forholdene umulige. 

Mødte flere andre desperate lystfiskere, og fik også en god snak med aktivisten Søren Jensen. Søren er aktiv i den lokale pleje af vandløbene, og kunne fortælle om det store arbejde der udføres for at forbedre ørrederne gyde og opvæksmuligheder i områdets mange små vandløb. 

Dejligt og opløftende at der overalt i landet er så mange der på en god måde arbejde med gydegrus, spærringer og miljø.

161006 stevns fakse snak

Søren Jensen og Jesper Kragh-Stetting har opgivet fiskeriet og får i stedet en god snak om vandløbene. I Baggrunden ses en ø af løsrevet ålegræs. 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles