Morgenfrost, havblik og mange gedder!

Lørdag  den 19. oktober. Torsterberge. Vi vågnede op til en klar morgen med 4 graders frost og is på bilernes ruder. Da vi nåede frem til den lille havn i Torsterberge, lå Østersøen spejlblank. 

131019 torsterberg1

Da vi ankom til den lille idylliske Torsterberg Havn kunne vi nyde synet af en stille og lavvandet Østersø. I området er der et utal af småøer, rev og skær der alle kan være standplads for en gedde eller to. 

131019 torsterberg01

Igen i år havde vi indkvarteret os på Bromölle Camping der båder er godt beliggede og kan tilbyde moderate priser.

131019 torsterberg2

Spejlblankt og spritklart vand er normalt ikke optimalt når det gælder om at fange gedder. Fiskede i de frie områder mellem blæretanget og fangede snart to gedder der tydeligvis havde taget plads og skulte sig i vegetationen. Vanddybden var 20-30 cm. og jeg kunne tydeligt se trykbølgen og gedden inden fluen blev taget. 

131019 torsterberg3

Gedderne kunne fristes af en mindre sort flashflue.  

131019 torsterberg4

I løbet af fem minutter skiftede vejret og det blæste lidt op fra syd. Nåede at få givet Søren Klünder en flue som min og et letvægt forfangssetup inden jeg satte kursen mod området ved Torsterberg Enge. 

131019 torsterberg5

På ydersiden af øen ved Torsterberg Enge var der fuld gang i gedderne og jeg var snart oppe på 11 fisk. Desværre kunne jeg ikke få kontakt til Søren Klünder, jeg vinkede... Fik i telefonen fat i Lars Andersen der med det samme satte kursen mod "hot spot". Holdt lidt inde med fiskeriet mens jeg ventede på Lars. Og sandelig da vi startede op, var der fortsat masser af bidevillige gedder. Desværre havde Lars ikke held så han fik min flue på forfanget og det hjalp. Problemet var, at Lars flue var belastet i hovedet og derfor gik fordybt i det lave vand. Holdt en fin frokost med varm suppe og så at Henrik Thomsen var på vej. Vi satte Henrik ind i forholdene og fortsatte fiskeriet ind mod Engene.

131019 torsterberg6

 

En anden af dagens 20 gedder. Så mens jeg fightede en gedde en ørn der overvågede området og tydeligvis også jagtede...Ville også gerne have taget at billede af samtlige deltagere og deres setup (forfang og flue) Men sådan en session er lettere sagt end gjort når der er 9 mand med fiskefeber samlet. Var sidst på dagen godt forrevet og bidt. Arme og ben var ømme så næste år, må vi vist have egen massør og sygeplejerske med på turen!

 

 131019 sten hagqvist

Claus Thyregod og Steen Hagqvist var lidt hemmelighedsfulde, men det kom til sidst frem at de havde haft et godt fiskeri Almö.

2014

De gode oplevelser kalder på mere så Bromölle Camping er booket fra den 15/10 - 19/10 2014. Du kan blive tilmeldt ved at sende kr. 500 til 5395 0440010 (Husk at skriv navn samt Bromölle14) {jcomments on}

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers