danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Hedebølge

Glenstrup river otter gedde

Min gamle River Otter, efterfølgeren til Water Otteren, i aktion på Glenstrup Sø 

Morgentur med fisk og dukkert!

Det er med blandede følelser jeg husker hedebølgen i 1997. I min erindring er det mest bundvendingen og den omfattende fiskedød i Mariager Fjord, der fylder.

Men af mine notater fremgår det også, at jeg lørdag den 16. august, mest af alt i frustration over ikke at kunne sove for varmen, kører til parkeringspladsen, der ligger i søens østende. Klokken er lidt over fire og det er stadig halvmørkt. Water Otteren, min daværende pontonbåd, ligger bag i bilen og skal blot pumpes op for at være funktionsklar.

Kun iført shorts og en t-shirt, ror jeg forsigtigt langs kanten, mens jeg spejder efter fiskeaktivitet. Ud for mergelgraven, tæt under land ser jeg en stime årsyngel der jagtes.

I enden af forfanget sidder der en sparsomt bundet sort Wolly-Bugger. 

En søørred på 56 centimeter tager fluen i det første kast! Et par kast senere er det en mindre gedde der følte sig fristet. Morgenen blev sluttet et par aborrer. Alle fiskene blev fanget på omkring 30 - 40 centimeters vand.

Inden klokken seks var jeg tilbage ved bilen.

Inden havde jeg dog målt vandtemperaturen til at være 22 grader, hvilken igen inspirerede mig til en forfriskende morgendukkert.

1000_200_sangstrup.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers